ИТАЛИАНСКИ УНИВЕРСИТЕТ ДАВА СТИПЕНДИИ НА БЪЛГАРСКИ ДИЗАЙНЕРИ И АРХИТЕКТИ

Политехнически консорциум, Милано, част от един от най-престижните университети в Европа – Politecnico di Milano, предлага 10 стипендии за обучение на български дизайнери и архитекти от тази есен.


Италиански университет дава стипендии на български дизайнери и архитекти  0207143506-8.jpgPOLI.design – Политехнически консорциум, Милано, част от един от най-престижните университети в Европа – Politecnico di Milano, предлага 10 стипендии за обучение на български дизайнери и архитекти от тази есен. Инициативата е продиктувана от успешното представяне на български курсисти в специализираните курсове на университета през последните три години.  Учебната година започва на 15 септември, а стипендиите са за  следдипломна квалификация в два специализирани курса:  FOOD EXPERIENCE DESIGN – дизайн и проектиране на модерни    хранителни търговски обекти – хлебарници, сладкарници и сладоледени къщи. Това е третото издание на курса и ще се проведе от 15 септември до 4 ноември 2008 г. в POLI.design – Политехнически консорциум, Милано, Бовиза. Курсът включва 224 лекционни часа на италиански език, курсова работа и образователни посещения на най-актуалните хранителни търговски обекти в Милано. Новата специализация в дизайна и проектирането на модерни хранителни            търговски обекти ги превръща в мултифункционални пространства с атмосфера, консумация на напитки и висок клас дизайн. Пълна информация за програмата:  www.foodexperiencedesign.it NEW ENTERTAINMENT DESIGN – това е първият курс в Европа, насочен към дизайна, планирането и обзавеждането на увеселителни заведения с дизайн и атмосфера, които днес променят изцяло пейзажа в развлекателната индустрия.  Включва 224 лекционни часа на италиански, курсова работа и образователни посещения на най-актуалните нощни заведения на Милано. Осмото издание на курса ще се проведе от 22 септември до 13 ноември 2008г.  в POLI.design – Политехнически консорциум, Милано, Бовиза. Пълна информация за програмата: www.newentertainmentdesign.it За всеки курс са предвидени по 5 стипендии на стойност 4000 евро. Необходимо е кандидатите  да владеят добре италиански език, да са студенти или дипломанти по специалностите архитектура и дизайн и да изпратят CV на италиански език за  Food Experience Design до  25 август 2008г. и за New Entertainment Design до  1 септември 2008г.  Олга Георгиева, мениджър на LEONARDO Design Ltd., представител на програмите за България, каза: “Това е прекрасна възможност за младите български специалисти в областта на архитектурата и дизайна да се докоснат до европейските традиции, да се развият професионално и да осъществят ценни нови контакти.”   

БЕЛЕЖКИ ЗА РЕДАКТОРА: 1. POLI.design е структура към  Politecnico di Milano, създадена през 1990г. от Алберто Сезаро с цел да подпомогне професионализма, изследователството и креативността в Милано, столицата на италианския             дизайн и мода. Заедно с Факултета по дизайн и Департамента Индако изгражда системата на висшето образование по дизайн в  Politecnico. /http://www.polidesign.net/2008/index.php/ 2. POLI.design е връзка между университета и бизнеса, между академичното познание и професионалистите в архитектурата и дизайна. В оперативен план е гъвкава структура, която среща университетските изследвания с иновативните търсения на фирмите и потенциала на отделните професионалисти. POLI.design има сертификат за качество ISO 9001 за организиране и провеждане на магистратури и следдипломни квалификации, издаден от   ITALCERT.  3. Информация за всички курсове и стипендии на POLI.design е достъпна на:  /http://www.polidesign.net/borsedistudio/

 

Ако имате нужда от допълнителна информация, моля обадете се на:


Олга Георгиева
Мениджър
на LEONARDO Design
Мобилен:
0888 46 77 67
Телефон: 02
/ 987 30 91
Е-поща:
info@leonardodesign.net
Интернет страница:  www.leonardodesign.net

 


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

БОЛЕСТИТЕ НА МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ

С КОКТЕЙЛИ В БЯЛО, ЗЕЛЕНО И ЧЕРВЕНО ОТПРАЗНУВАХА СТАРТА НА ПЪРВАТА ИТАЛИАНСКА ПОРЕДИЦА ЗА РОДИТЕЛИ

БИСТРА БОЕВА: У НАС НЕ СЕ ОЦЕНЯВА КАКВО БОГАТСТВО ИМАТ ДЕЦАТА С КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР

ЕДНА ПОЛЕЗНА БЪЛГАРСКА КНИГА

КОГАТО УМИРАМ – РАЗКАЗ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1329

Posted by on авг. 9 2008. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.