ИСТИНСКА ИСТОРИЯ НА ИСТИНСКИ ЙОРДАНОВДЕН

Йордановден, 2011-а година. В православен храм влиза жена на средна възраст. Не пали свещ, не се доближава до иконите и не чака на опашката за светена вода. Оглежда се смутено няколко минути, доближава се до купата с дарения в средата на храма и сграбчва единствените два лева на банкнота сред многото монети. След това се обръща и с бързи крачки напуска храма. Християните, станали свидетели на акта, остават безучастни, гледат след нея с полуотворена уста и прошепват „Прости й Господи, тя не знае какво върши!”.
Лицата и действията в тази история не са измислени. Реални са. И всъщност не знам дали е толкова важно какво Танов казал на Дянков, или Горанов за Цветанов, но това, че в 21-и век има хора, дотолкова закъсали, че да крадат два лева от църква, говори повече от всички скандали взети заедно. Страшното е, че днес, хора без криминални досиета, обират банки, кафенета и пощи натиснати от дългове и безпаричие.
И между другото покрай всички тия новини се прокрадват недоизкоментираните – скок на хляба, скок на студената вода, скок на хранителните продукти, скок на горивата… Които и без друго са надскочили отдавна цените в западни страни като Австрия и Германия, където хората получават знаете колко пъти повече.
Утре е Ивановден… После идват Атанасовден, Антоновден, все български празници, на които много хора влизат в храма със сведени глави. Дано тази година по-често пристъпваме прага на църквата, за да пречистим душите си и да измолим такова бъдеще за поколенията напред, че на тях никога да не им се налага да крадат два лева от божия дом… Дано дойде и този момент, когато ще влизаме в храма само, за да благодарим на Господ, да се помолим за здраве и да споменем с добро тези, от които зависи въпросното ни бъдеще.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

АКО СИ VIP ИМАШ ПО-ГОЛЕМИ ШАНСОВЕ

ЗАПОЧНАХА НИ

СТРОЕЖЪТ НА ЗАТВОР ВЪВ ВОЛУЯК БЕЗ ДЕБАТ ЩЕ ДОНЕСЕ НОВИ КОНФЛИКТИ НА ВЛАСТТА

ПРОМЯНА В СТАНДАРТА ИЛИ ЧЕРНА СТАТИСТИКА

АЛЛАХ АКБАР ВЕЧЕ И В СОФИЯ

ТАВАНЪТ НА КОМПЕТЕНТНОСТ НА УПРАВЛЯВАЩОТО МНОЗИНСТВО СТИГА ДО ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

ОТ НЕБЕТО ИДВА ХИМИЯ – СКРИТА ИСТИНА ИЛИ ЯВНА ЛЪЖА

В ДЕНЯ НА ОХРАНИТЕЛЯ* ПЪРВАНОВ СТАРТИРА НОВО ОФ

ПРАВИТЕЛСТВОТО ГУБИ ПОСОКАТА

ИЗВИНЕНИЕ ЗА ЕДНА ЗАБЛУДА

ВДИГАНЕТО НА ОСИГУРОВКИТЕ Е ПИРОН В КОВЧЕГА НА ИКОНОМИКАТА

ПРОБУЖДАНЕ

НАЙ-ЧЕСТАТА ПАЦИЕНТСКА ПЪТЕКА – ОСИГУРОВКА, ДОПЛАЩАНЕ, РУШВЕТ, ЛЕКАРСКА ГРЕШКА

НЕНУЖНАТА ПИСТА

ОТ НАЙ-ДОБРЕ ОХРАНЯВАНАТА ЮЖНА ГРАНИЦА В ИЗТОЧНИЯ БЛОК ДО РАЗГРАДЕНИЯ ДВОР НА ЕВРОПА

3 ПРОБЛЕМА НА РЕДА В СОФИЯ – ТАКСИТА МЕНТЕ, ПРОСЯЦИ, МАГРИСТРАЛНИ ПРОСТИТУТКИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3569

Posted by on ян. 6 2011. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.