ИСТИНА ИЛИ ЛЪЖА?

За любовта винаги е имало толкова много определения – едни я намират за най-прекрасното чувство на света, за вълшебна и неповторима емоция, а други по-скоро биха се опитали да се предпазят нея, страхувайки се да не бъдат наранени. Всеки е свободен да има каквото си иска мнение, въпреки че тези и двете са малко наивни. Защото любовта е съвкупност и от двете.

Кой не е бил нараняван, но и кой не е наранявал? Затова понякога връщането назад предизвиква неприятни спомени. Но от една неуспешна връзка можем освен болката да си вземем и поука за грешките, които може би и ние самите сме допуснали, за да не ги повтаряме пак.

Често сме убедени, че партньорът ни в момента, е правилният за нас и че той е точно това, което винаги сме искали. Но човешката психика и устроена така, че съвсем несъзнателно можем да се лъжем за желанията си и да се опитваме да докажем на себе си, че половинката ни е перфектна. Всичко това идва от желанието просто да обичаме някой, да не сме сами или още куп други причини, които да не звучат особено разумно. Разбира се винаги идва момент, в който се осъзнаваме и разбираме колко безсмислено е да губим повече време с неподходящ човек. Тогава идва и болката, и страданието и се изисква единствено силна воля, за да не попаднем отново в същата клопка и следващият път.

Любовта може да ни поднесе и неприятни емоции, но за сметка на това нищо не може да се сравни с приятните такива. Затова не бива да се страхуваме да обичаме – независимо от това колко пъти сме били лъгани, докато не намерим своята истина.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ЗАБРАНЕНИЯТ ПЛОД

EДНА ВЕСЕЛА ИСТОРИЯ

ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА

СЕКСУАЛНОСТТА НА ЖЕНАТА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

СУЕТНИ ЛИ СА ЖЕНИТЕ?

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1438

Posted by on сеп. 12 2008. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.