ИСПАНИЯ – ДОКОСВАНЕ ДО ТРАДИЦИИТЕ

Бих искал да ви запозная с една страна, която не само ще ви плени с красотата си, но и ще ви превземе с обичаите и традициите си Испания. Ако сте мечтали за място в света, което да ви предоставя огромни  плажове, а зад тях, издигащи се планини, тогава задължително трябва да посетите Иберийския полуостров. Трудно е да се опише едно толкова „живо място само с думи. Чудя се кое е нещото, което ме впечатли най–много в тази страна. Дали това бяха огромните плажове или приказните планини… сигурно ще се изненадате, ако разберете, че не е нито едното, нито другото. Какво да ви кажа, море и плажовенаистина, красота, но и ние си имаме, а колкото до планините, не могат да се сравняват с българските.

Това, което наистина ме впечатли, бяха хората. Невъзможно е да се опишат такива обикновени и истински жители на една толкова голяма и развита страна. В тях се усеща прочутият испански дух. Всички са толкова добронамерени и открити. Няма заобикалки, няма лъжи, всичко се казва честно в очите. А начинът, по който се забавляват, е неописуем. В традиционните си танци испанците са въплътили страстта и чувствата, присъщи за техния характер. Според мен те са едни от малкото западноевропейци, които знаят и могат да се забавляват истински. И ако си мислите, че Испания е място, на което можете да се отскубнете от хората и да се усамотите, ако сте си представяли тази страна като тихо райско кътче, на което можете да намерите нужното спокойствие и уединение – значи представата ви е била много много грешна. В Испания има толкова много интересни места, които трябва да се посетят, че изобщо няма и да мислите за тишина и спокойствие. Например задължително трябва да посетите двубоя между човека и бика, а именно испанската корида. Предполагам всеки е чувал и има мнение, дали това е едно варварско зрелище, или един обикновен и интересен местен обичай (оставям на вас да коментирате). Самият аз не съм особено добре запознат с тази традиция, но ми е известно, че прочутите тореадори там са на истинска почит, нещо като футболистите, но това е все едно да правиш сравнение между нашенската поп–фолк музика и класическата музика, ясно е, че чалгата има повече привърженици, но всеки знае кое е по–стойностното. С прости думи да си тореадор е все едно да си бог. Тези битки между човека и звяра най–точно показват испанския манталитет, наистина кръвта на тези хора кипи във вените им, затова не описах природната картина на тази, иначе прекрасна страна, а се опитах да ви запозная с истинските чувства и нрави на испанците.


ПОСЛЕДНИТЕ:

ИСЛАНДИЯ – ПЛАМЪК И ЛЕД

СВАТБА ПО ИТАЛИАНСКИ

ФРАНЦИЯ – ЕДНО НЕЗАБРАВИМО ПРЕЖИВЯВАНЕ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1418

Posted by on сеп. 5 2008. Filed under Пътешествия. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.