ИНТЕРНЕТ ИГРА МОДЕЛИРА БЪДЕЩИ СИЛИКОНКИ

Известна интернет игра /на която умишлено не посочвам името, за да не й правим допълнителна реклама/ зарибява малки и големи да си слагат онлайн силикон. По този начин ще вървят по-нагоре в играта, ще трупат активи и ще се сдобият с чичко-паричко. Той в случаят е плешив депутат, заради който трябва да зарежете гаджето си. Когато обаче го „свалите” народният представител ви финансира с 5000 евро за силикон. Впрочем само така може да минете с ниво нагоре.
От тази игра в интернет се възползват и 8 и 58-годишни. За вторите всъщност няма опасност. Първите обаче, непълнолетните, именно сега моделират поведението си. Голяма част мечтаят да изрекат изречението от големите билборди „Благодаря Ви, д-р… еди кой си /и на него не искам да правя реклама/!”
Явно толкова ни е интелектът на нас българите, щом се зарибяваме от подобни игри.Доскоро хит беше не по-малко популярната Ферма във „Фейсбук”, с която чиновници, бизнесмени, преподаватели, лекари и какви ли още не, лягаха и ставаха. Така на една сесия на местен парламент в страната, бяха изловили съветниците да берат ягоди и тикви онлайн, да хранят кокошки и овце и да доят крави, вместо да гласуват докладни.
Слава Богу тази вълна отмина. Трябва ли обаче да стоим и да чакаме да отмине и силиконовата?!Докато детето ни вече е израстнало с мисълта да зарязва гаджета, за да върви напред в живота и най-добре това да става с богат чичко, по-възрастен от баща му дори, който да финансира силикона, хилурона, ботокса и кой знае още какво.
Ако услужливо за управляващите не се замисляме за все по-високите си сметки за ток, парно, газ, бензин и т.н. /тях посрещаме с видимо безразличие и дори мазохистично удоволствие, изкривени от усмивки/, то поне да помислим за новото поколение.
Тъй като в държавата работещи регулатори липсват или те действат по някаква си тяхна схема, нека контролът засега остана поне в нас, родителите. И да се надяваме – в училище. В противен случай следващото поколение ще е с още едни гърди напред, но във всяко друго отношение, ще дърпа назад.
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ПЕСТЕНЕ ОТ МАЙКИ И БОЛНИЧНИ ИЛИ НОВАТА ПОЛИТИЧЕСКА ДАЛНОВИДНОСТ

ДА НАВОДНИМ С ЧУЖДИ СТУДЕНТИ – ПОРЕДНАТА ИДЕЯ С ФАНТАСТИЧЕН ПРИВКУС

ВДИГАНЕТО НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО НОВО ПОКАЧВАНЕ НА ЦЕНИТЕ

МАГИСТРАЛИ И ПРАХОЛЯК

ШАХТИ ОЧАКВАТ СВОИТЕ ЖЕРТВИ

ЗА ЛИЧНИЯ ПРИМЕР И ВЕЧНИЯ ВАНДАЛИЗЪМ

СЛЕД ГОРИВНИЯ – И ЗДРАВЕН ПРОТЕСТ?!

ДЪРЖАВА И ОБЩИНИ УПРАВЛЯВАНИ ОТ МЕДИИТЕ ГУБЯТ ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ СИ

ГРАТИСЧИЙСТВОТО В СОФИЯ КАТО НАРАСТВАЩ СОЦИАЛЕН ПРОБЛЕМ

КАРУЦИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКА СОФИЯ

НИТО БИРА, НИТО СОК…, А ВОДАТА КАК Е?

ТРИ УСЛОВИЯ, ЗА ДА НЕ СМЕ ХРАНИТЕЛНИЯТ БОКЛУКЧАРНИК НА ЕВРОСЪЮЗА

КОНСУЛТАТИВНИЯТ СЪВЕТ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ МЕЖДУ АВТО-УИКИЛИЙКС И КВАРТАЛНОТО КАФЕНЕ

ИЗЛИЗА ЛИ ДЪРЖАВАТА ОТ КОНТРОЛ

ДА ВЪРНЕМ ПОЛИТИКАТА В ПОЛИТИКАТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3984

Posted by on юли 10 2011. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.