ИМА ЛИ НУЖДА ОТ НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ?

Сегашният български
еврокомисар Меглена Кунева, която е заработила за Европейската комисия
почти 3 години и е получила 705 000 евро заплата, ако напусне поста си
или не я преизберат, ще получи още 322 000 евро компенсации. А
годишната пенсия ще бъде 25 000 евро и доживотно се очаква тя да получи
426 000 евро.
 
 
Мълчанието на мъртвите е най-верният отговор. Толкова невчесани са мислите на днешните ни политици, че ходят гологлави и небрежно небръснати. А обикновените българи получават усещането, че големите, гъсти и къдрави коси и бради на някогашните ни предци сега са прорастнали навътре в черепите ни и мозъците ни са оплетени в храсти, които все пак ни пречат да милеем за България.

Какво ти минало, достойнство и гордост, че сме българи? И тронът на властта отдавна се е превърнал само в скелета на стол, без седалка и облегалка.
В деня на Народните будители се запътих да оставя бяла хризантема на гроба на Иван Вазов. От дете го знам, че е Патриархът на българската литература. Никой и никаква китка, само увехнали стари цветя. В залеза се тълпят чужденци да влязат в криптата на патриаршеския храм „Св. Александър Невски”. Расово куче на верижка с достолепен стопанин, вдига крак и пикае върху витошкия голям и объл камък над главата на автора на „Аз, съм българче”. Фенерът с вечното кандилце е отдавна угаснал, може би повече от 30 години. Питам добре облечения господин, на средна възраст:
– Вие знаете ли български?
Тоя се обиди, най-сетне съзрая есенното цвете в ръката ми и ме напсува. Идеше ми да си открадна някой венец от грамадата с правителствени надписи, пред паметника на светите братя Кирил и Методий, пред Народната библиотека, и да го заметна върху дебелия врат на нахалника, но той ми обърна гръб. Коя е тази моя България?
Впрочем, българският данъкоплатец ще се разплаче от умиление, когато разбере, че сегашният български еврокомисар Меглена Кунева, която е заработила за Европейската комисия почти 3 години и е получила 705 000 евро заплата, ако напусне поста си или не я преизберат, ще получи още 322 000 евро компенсации. А годишната пенсия ще бъде 25 000 евро и доживотно се очаква тя да получи 426 000 евро. Затова ли се натискахме да влезем в Европейския съюз? Или забравихте предизборния девиз на монархистката Меглена Кунева: „Приятно ми е да ме избират”. Заплатата на президента на Европейския съюз Жозе Мануел Барозу е 296 000 евро, или с 3000 евро повече, отколкото на американския президент Барак Обама.
Е, имат ли нужда българите от Народни будители? „Пари, пари и пак пари”, казал го е още в турско гениалният ни поет Христо Ботев, а днес започваме да се съгласяваме с новите ни османски „приятели”, че Ботьов е терорист.

 
Петър Христозов е роден на 17 февруари 1935 г. в Борисовград. Той е един от малкото българи, възпитаници на Ордена на йезуитите – Конгрегация за разпространение на вярата. Доктор е по биофизика на Лионската политехника. Генерал-полковник от руското разузнаване. Затворник на бившата ДС в България. Истинското му име е Христо Вълчев. В последните си книги  Петър Христозов направи разтърсващи  разкрития за срастването на подземния свят с голяма част от политическия и административния елит на България.

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2657

Posted by on ное. 2 2009. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.