ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е ДИРЕКТОР НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ПО БЕЖАНЦИТЕ – ВСЕКИ НА ТОЗИ ПОСТ Е ОБРЕЧЕН

Gilotina

Бясната скорост на кадрови смени на правителството събори и шефа на Агенцията за бежанците. Според вътрешния  министър Цветлин Йовчев мотивите за смяната са „незадоволително организиране на процесите по проучване и постановяване на статута на бежанец, което създава условия за претоварване на местата за настаняване…„.

Дошъл си по някакъв начин на власт, не знаеш колко ще останеш, бързаш да правиш кадрови смени преди да те изненадат изборите – всичко това е разбираемо в контекста на битието на това управление. Не е разбираемо, че то не може да направи въпросните кадрови смени по обоснован, смислен и аргументиран начин. Не става дума конкретно за директора на Държавната агенция, а за принципа. Логиката е проста – ако ти оставяш вода свободно и силно да се излива в един бидон, какво може да направи отговорникът за същия този бидон, за да не се препълва той?

Границата с Турция не се охранява. Гледат на камери само 58 от 274 километра. Който иска преминава, ако го видят на камерите му изпращат луксозен джип с гранични полицаи да го прибере и да го закара до място за настаняване, където минава на държавна издръжка от 1100 лева на месец. Нелегалните емигранти се изсипват подобно на вода в бидон. За съжаление бидонът започва да прелива и то с онази характерна миризма, която се носи след края на сезона на киселото зеле.  При тази ситуация има ли значение кой ще е неговият директор?

Единствено двойна ограда или стена по границата може да реши страшния проблем надвиснал над България. Всичко останало е прах в очите. И разбира се не  бива да се забравя, че всички незаконно преминали трябва да бъдат репатрирани по родните си места или в страната от която са влезли. На всяка цена и с всички средства.

Калоян Методиев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6961

Posted by on окт. 2 2013. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.