ИМА ЛИ ГОДНОСТ ЛЮБОВТТА?

Колко трае любовта? Вече не е ли вечна, както си мислехме? За учените е само химична реакция на мозъка. И в действителност ли е само такава реакция?

Учените са стигнали до заключението след дълги години изследвания, че е химична реакция на мозъка пораждаща любовта и страстта, като чувства. Ефекта, който трае само 2 години и след това време мозъкът ни си връща нормалните функции.

Без съмнение тази гледна точка – толкова не романтична противоречи на реалността от много обичащи се дългогодишни двойки.

Демитологизирането и отричането на любовта противоречи на реалността на чувствата ни. Примерите са много от магията на любовта в заобикалящата ни среда, на нашите родители, приятели и нашата също, която даваме. И тогава си казваме, че не всичко се обяснява с нервно –  химични реакции на мозъка ни.

И така, любовта е процес, който се развива с времето и за това претърпява такива трансформации. Доктор Енрике Рохас – семеен психотерапевт, потвърждава, че “съществува любов, която се гради ден по ден от малките неща”.

Жестоката действителност е точно такава в голям процент от двойките – повечето се разделят след тези 2 години.

И в крайна сметка излиза, че любовта е идеализирана, да, от доста години назад е така. Любовта има трайност, но не и според Пабло де Тарсо е казал преди 2000г.: “Истинската любов никога не умира”, а Балзак е задал интересен въпрос върху, който и  сега никой не може да даде сигурен отговор и върху, който доста хора разсъждават и до ден днешен: “ Един път ли се обича? Има хора, които са умрели, заради любовта и аз съжалявам, че въпреки това обичам”. А Паскал е казал: “Сърцето ни кара да правим неща, които, разумът отрича”.

Така, че идеализирана или не, за 2 – 5 или 10 години с химични реакции на мозъкът ни или не, докато съществуваме ние винаги ще изпитваме това чувство.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ДА СЕ СДОБРИШ С НЯКОЙ ЧРЕЗ ЗНАКА НА ЗОДИЯТА МУ

НЯКОЛКО ПРИЧИНИ ДА ГО ЗАРЕЖЕШ!

КОИ ЛИ СА 7 – ТЕ НЕЩА, КОИТО ТОЙ НЕ ИСКА ДА ЧУЕ ОТ ТЕБ?  

КАКВО „КАЗВАТ” ЦЕЛУВКИТЕ МУ?  

СЪРЦЕТО НА НА ЖЕНАТА Е КАТО БЕЗДЪННА ЯМА – ВИНАГИ ИМА МЯСТО ЗА ОЩЕ ЕДИН?     

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1074

Posted by on май 15 2008. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.