ИМАМ ЕДНА МЕЧТА!

Сигурно сте чували за Мартин Лутър Кинг? Той е смятан за миротворец и мъченик. През 1964 година става най-младият носител на Нобелова награда за мир.  Един от главните организатори на Похода до Вашингтон през 1963 година, той произнася своята реч „Имам една мечта!”, която предизвиква промяната в правата и отношението към негрите.  След този ден, след тези думи, Америка и нейната история  се променят до толкова, че през 2009 година президента на САЩ е от афро-американски произход. 
Но и аз имам една мечта!

Също като Мартин Лутър Кинг искам моите братя и сестри да вървят напред и нагоре и да носят икономически и интелектуален прогрес на нацията! Отказвам да вярвам, че българската нация и всички граждани на тази държава са изгубили своя морал. Отказвам да повярвам, че няма достойни хора, така както е имало Ботев, Левски, Стамболов, Каблешков, Бенковски, всички достойни синове и дъщери на тази страна. Отказвам да повярвам, че също като Световната финансова криза и ние сме изпаднали в криза на нацията и нямаме какво повече да дадем на нас и на следващите поколения! Смятам, че хаосът  в душите ни може да се промени и трябва да се промени и скоро, не след 100 или след 50 години, а много по- скоро, начело на нацията ще застанат достойни хора с морал и желание да работят за родината си и хората в нея!
Смятам, че гражданите на България, включая и мен, няма да бъдат доволни докато „правдата не се излее като река и справедливостта не затече като могъщ поток” (откъз от речта на М.Л. Кинг) ! Вярвам, тези 19 години народа на България е изтърпял достатъчно лъжи и кражби, чул е достатъчно празни обещания! Смятам, че тези 19 години страдание не сa просто пропиляни, вярвам, че цялата тази мъка и търпение трябва да бъдат изкупени,а доброто един ден ще ни се върне! Време е всеки от нас да повярва в по-доброто си бъдеще, аз съм на 18 и вярвам, че „България ще пребъде!”.
    „С тази вяра, ще сме способни да работим заедно, да се молим заедно, да се борим за оцеляването си заедно,…, да отстояваме свободата си заедно, знаейки, че ще сме истински свободни един ден!”
    „Аз имам мечта днес!”
 


ПОСЛЕДНИТЕ 5 СТАТИИ:

ЗА ДРАСТИЧНИ МЕРКИ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА СЕ ОБЯВИХА ОТ ОНБ

БЪЛГАРИЯ Е НАША, А НЕ ВАША!

ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ СОФИЯ – ПЕЧАТНИЦА ЗА ПАРИ*

ТАКИВА ЛИ СМЕ , КАКВИТО НИ ВЪЗПРИЕМАТ?

СТАНЧО ТОТОВ: БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ЕДНОВРЕМЕННО В РОЛЯТА НА ЯН ХУС И НА БАБАТА СЪС СЪЧКИТЕ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1949

Posted by on ян. 26 2009. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.