ИЛИАНА БЕНОВСКА: АКО ТОВА БЕЗАКОНИЕ ПРОДЪЛЖАВА, ЩЕ СЕЗИРАМ ЕК И НАТО

На 30 август Радио К2 обяви мълчалива стачка и се обърна с открито писмо до министър-председателя Бойко Борисов и председателя на 41 НС Цецка Цачева с искане да се спазва законността в България. Поводът беше, че ДАНС отне на председателя на КРС Веселин Божков достъпът до класифицирана информация, защото е подсъдим да длъжностно престъпление, поради което той трябва незабавно да бъде отстранен от длъжност. ДКСИ даде информация, че в момента нито един комисар в КРС няма достъп до класифицирана информация. Днес /понеделник/ мениджърът на "Радио К2" Илиана Беновска поиска от премиера, председателя на НС, комисията по транспорт към 41 НС  по Закона за достъп до обществена информация радиото да бъде информирано за:

1.На какво основание подсъдимият  за длъжностно престъпление  в СГС, НО , 14 състав, по н.д.о.х. 1034/ 10 г. Веселин Божков продължава да е председател на Комисията а за регулиране на съобщенията.
2. Информирали ли са ви ДАНС и ДКСИ за отнетия с горецитираното решение достъп.
3. Информирали ли са ви ДАНС и ДКСИ, че нито един от комисарите в КРС не е поискал до този момент и няма право на достъп.
4. Как КРС взима решенията си и на какво правно основание лица без достъп боравят с класифицирана информация и Секретно деловодство в КРС.
5. Информирани ли са Европейската комисия и НАТО за факта, че ни представлява лице без достъп и че цялата КРС няма достъп.
Ако „да” – от кого, кога и с какъв документ, ако „не”- защо и кой не е изпълнил задължението си и каква е наложената санкция за неизпълнение на законовите задължения.
6. Информирани ли са за горните факти всички ведомства и организации в България , които по ЗЕС изпращат такава в КРС.
Ако „да” – от кого, кога и с какъв документ, ако „не”- защо и кой не е изпълнил задължението си и каква е наложената санкция за неизпълнение на законовите задължения.
7. Как подсъдимия Веселин Божков , в качеството си на председател на КРС е работил, и в какви заседания, и какви решения е подписвал от 29.11.2007 г. до 30.05.2009 г. без да е поискал и без да е имал достъп до класифицирана информация..
8. С каква класифицирана информация отнасяща се за горните европейски, натовски и български институции е работил и боравил Божков и на какви съвещание и форуми е представлявал България у нас и в чужбина през двата периода – 29.11.2007 г. до 30.05.2009 г. и от 06.07.2010 г. до момента.

Техни превъзходителства посланиците на САЩ г-н Джеймс Уорлик, Кралство Испания г-н Хорхе Фуентес, Франция г-н Етиен дьо Понсен и Кралство Белгия г-н Маерк Михилсен ,които активно следят скандала „Божков” също ще поискат информация по зададените от Беновска въпроси.

"Ако това безаконие продължава, ще сезирам ЕК и НАТО за факта, че подсъдим,без право на достъп ни представлява пред тях и борави с техните тайни."- каза специално за Общество.нет Беновска.


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:

„КОМПЕНСАЦИИТЕ” В БЪЛГАРИЯ ИЛИ ВРЪЩА ЛИ СЕ РОБСКИЯ ТРУД?!

УЧИЛИЩЕ ОТКАЗВА ДА ПРИЕМА УЧЕНИЦИ С АРАБСКИ ИМЕНА

НИКОЛАЙ КОЛЕВ – БОСИЯ: АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ОТ ЗАТВОРА НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ЖИВ

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ФИНАСОВИТЕ ИГРИ В ЕНЕРГЕТИКАТА СА НА ТРИ НИВА

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ДА, ИМА ОКТОПОД! НО ТОЙ Е В ПАРИТЕ НА
ОЛИГАРСИТЕ.
ЗАЩО ГО ТЪРСЯТ СРЕД КАЛМАРИТЕ?

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ЩЕ ИМА СЪТРЕСЕНИЯ ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА
НА
ДОСЕГАШНИТЕ ИГРАЧИ В ЕНЕРГЕТИКАТА

СЛУЧАЯТ ИЛИ ЯВЛЕНИЕТО МАРГЕНИТЕ

ЛЕОН ПАНЕТА?

ЕСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ С ПИСАТЕЛЯ ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ

ВОДА ГАЗИМ, ЖАДНИ ХОДИМ

ПИСАТЕЛЯТ ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ЗАЩО ГИ Е СТРАХ ОТ ГОЛАТА
ИСТИНА И
ПРЕДОЧИТАТ ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНАТА ЛЪЖА

ПЕТЪР
ХРИСТОЗОВ: НАГЛИТЕ, ОКТОПОДИТЕ, МЕДУЗИТЕ СА САМО ГАДНАТА
МИРИЗМА ОТ РАЗЛАГАЩИ СЕ МЕКОТЕЛИ

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ ЗА ОТНОШЕНИЯТА БОЙКО БОРИСОВ – АЛЕКСЕЙ
ПЕТРОВ

КУХАТА СЪЩНОСТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ФИНАНСИ

РУСЕ ОСЪМНА С ДОНОСИ СРЕЩУ КМЕТА, ТОЙ МЪЛЧИ

ТОП ЖУРНАЛИСТЪТ ГРИГОР ЛИЛОВ: БРОЯТ НА РАЗОЧАРОВАНИТЕ ОТ
УПРАВЛЕНИЕТО СЕ УВЕЛИЧАВА

ЕВРОЗОНАТА ДА ПРЕОСМИСЛИ РОЛЯТА СИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ
ВАЛУТЕН ФОНД

ОТСВИРИХА АНТИПОД НА МИТНИЧАРЯ-ОКТОПОД

ДВА ВЪПРОСА, КОИТО ЧАКАТ ОТГОВОР

ИЛИАНА БЕНОВСКА: БОЖКОВ МИ ПОИСКА 300 ХИЛ. ЕВРО

СОФИЯ Е ПОТЪНАЛА В МРЪСОТИЯ*

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3376

Posted by on сеп. 12 2010. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.