ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПАРИ ОТ ГЛОБИ ЗА КАМЕРИ Е ДЪРЖАВНО РЕГУЛИРАН РЕКЕТ

Половината от глобите по пътищата ще отиват за системи за видеонаблюдение. До този консенсус стигнаха депутатите при обсъждане на промените в Закона за движение по пътищата, обяви пред журналисти в парламента председателят на транспортната комисия проф. Йордан Мирчев (НДСВ). По този подовод политическа партия "Общество за нова България" излезе със специална позиция разпратена до всички медии. Публикуваме я без съкращения.

ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПАРИ ОТ ГЛОБИ ЗА КАМЕРИ Е ДЪРЖАВНО РЕГУЛИРАН РЕКЕТ
 


Предложението на председателя на транспортната комисия проф. Йордан Мирчев (НДСВ), 50 процента от глобите, които събира КАТ, да се изразходват за изграждането на система за видеонаблюдение по пътищата, е политика на държавно регулиран рекет. Промените в Закона за движение по пътищата, които парламентът разгледа на второ четене,  предвиждат около 25 – 30 млн. лева годишно да отиват за следене на гражданите без оглед престъпници, нарушители или обикновенни шофьори.
За нас е особено тревожен и фактът, че обсъждането на този важен в дългосрочен план въпрос премина без никакви дебати в парламента.
В контекста на това, че:
Страната и особено нейната столица са затънали в зверски задръствания.
Пътищата са тесни и надупчени. Пъпли се в колони с часове.
Магистралите (там, където ги има) са в постояннен ремонт (!!!).
Толкова години не се направи нищо за пътищата и трафика, а сега  в публичното пространство тенденциозно се налагат митове като „войната по пътищата”. Война по пътищата няма – просто защото няма пътища. Евтиният популистки трик се използва, за да не мислим за другата престъпност – голямата и покровителствена.

ПП „Общество за Нова България” категорично се противопостява на идеята парите, събирани от глоби, да отиват за следене на шофьори, което освен че е нарушение на Конституцията е и създаване на изкуствена среда с трайни психологически последствия. Не на последно място, камерите не строят пътища, мостове и не запълват зейнали ями, от което има нужда българският данъкоплатец днес.

24 септември  2008
Председателски съвет на политическа партия „Общество за Нова България”

 
 


Последните 5: 

БСП ПОДГОТВЯ ПОЛИТИЧЕСКОТО СИ ОЦЕЛЯВАНЕ ЧРЕЗ ДИКТАТУРА

КАК СЕ ПРЕМАХВА ПОЛИЦИЯ, ЗА ДА СЕ ИЗГРАДИ ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА

ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА – ДЪВКА ЗА ГЛУПАЦИ

КАКВА Е ДНЕС ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА БЪЛГАРИЯ?

ПОЛИТИЧЕСКИ КОРЕКТНОТО ГОВОРЕНЕ Е СМЪРТ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1479

Posted by on сеп. 25 2008. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24997 лв
 CHF =  1.73098 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18533 лв
100  RUB =  2.56485 лв
 USD =  1.72017 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.