ИЗБОРНИТЕ БРОКЕРИ В СИНЯТА КОАЛИЦИЯ

/ВЪЗХОД И ПАДЕНИЕ НА ЕДИН СМЕТКОВОДИТЕЛ/

Казват че на тези избори брокерите от бранша „купувачите на гласове” щели да проверяват префенциалните отбелязвания и по този начин да броят колко гласове реално са купили. Така чрез гласуване за някои от задните, по-невзрачни кандидати ще се отчитат платените суми в  поредното българско откритие за манипулация на тези, не много европейски избори.  Някои партии обаче използват инструмента на преференцията за други свои дребни цели. Надлъгването в Синята коалиция започна. „Меседжите” и СМС-ите на прекарването вече неумоливо цъкат и доубиват  малкото останало достойнство и чест на синята идея. В началото е пак Костов и вездесъщото дисциплинирано ДСБ. От днес ТЕ  подават сигнал да се гласува за втория в евролистата – не за водачката Надежда Михайлова, а за Светослав Малинов – значи вече са наясно, че втория не влиза и по-добре е като залагаш да го правиш.. на сигурния кон. Дребни хитринки на един доказан политически сметководител! Само дето ще му излезе криво счетоводството този път. Въпреки спорната си личност Надежда Михайлова е класи над  костовопреклонния Малинов.  Ако Тя не беше се заигравала с червения Максим и известното й политическо късогледство в избора на съюзници и приятели, сигурно нямаше да има въобще място за конкуренция,нито като визия нито като цялостно политическо излъчване-  все пак „старите” седесари  от Филиповите времена са класика – дори да нямат никаква Надежда за  успеха на каузата си!

Конкуренция на командирското счетоводство са тънките сметки на софийската ораганизация на СДС. Там залагат на преференцията  на кандидат номер 6 – Лъчезар Тошев- той също е от старата гвардия и минава за провилинеен хардлайнер. На него залага вътрешнопартийната опозиция.  Той трябваше по регламентите на предварителните избори да бъде на 3-та позиция, но с много манипулации и нарушения Мартин Димитров и неговия слугинаж го избутаха до почетното 6-то място на Отличника.
    Мартиновите преференции на този вот са най-прикрити – едно е ясно той не стои нито зад номер 1,нито зад номер 2,нито зад номер 6.  Той ще заложи със сигурност на някое от по-задните „експертни” безличия /аз ги наричам „пясъчни седесари”, защото е неясно с кой пясък са довяни в листите на СДС и неясно към кой пясък безславно ще си отидат, без някой да им носи отговорност !/,  и то само от прагматичност да провери колко са му останали от онези гласували за него, само  преди няколко месеца, 4500 седесари. Така че следете внезапните покачвания на резултатите на някое никому неизвестно експертче от зоната на здрача в листата на Синята коалиция. Там ще видите призрака на Мартин – прикрития проект на човека станал първо депутат от СДС, чак след това член на партията и накрая несъстоял се като нейн лидер.
Много сметки, много брокераж, много вожд – дано да са им станали индианци за всичките тези „деморкратични” операции. Защото там, където няма ред, законност  и справедливост, политиката се съизмерва с продъненото канче на един определен добре познат изборджийски сметководител. 

София, 05.06.2009 г.                                       


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

КАТО НЕ СТАВА С ПОДЛЕЗИ – ТВОРЕТЕ НАДЛЕЗИ!

ЖОРЖ ГАНЧЕВ: КАДРОВИЯ И ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ ПОТЕНЦИАЛ НА СЕГАШНАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА Е ИЗЧЕРПАН

ЕЛЕОНОРА НИКОЛОВА СЕ “СБЛЪСКА” ЧЕЛНО С ДИМИТЪР АБАДЖИЕВ

МИРОСЛАВ МУРДЖОВ: ИМАМЕ БЕТОНИРАНЕ НА ЛОШО СТАТУКВО

ГЕОРГИ КАДИЕВ: АКО ОРЕШАРСКИ Е В ЛИСТИТЕ НА БСП, АЗ НЯМА ДА СЪМ

ПРОФ. ВЕНЕЛИН ЦАЧЕВСКИ: „ДРУГАТА БЪЛГАРИЯ” Е ПАРТИЯ НЕ САМО НА БЪЛГАРИТЕ ЕМИГРАНТИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2300

Posted by on юни 5 2009. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23755 лв
 CHF =  1.68287 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19023 лв
100  RUB =  2.65888 лв
 USD =  1.68781 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.