ЗНАЧЕНИЕТО НА ЦВЕТОВЕТЕ СПОРЕД ФЪН ШУЙ

Как цветовете влияят на личността?

Според учението Фън Шуй цветовата гама, която избираме, ни влияе по един или друг начин. Затова, ако знаем какво значение има всеки цвят, ние ще можем съвсем осъзнато да обличаме подходящите дрехи в зависимост от нашите желания и стремежи.

Според Фън Шуй оранжевият цвят е смес от жълто (цвета на щастието) и червено (цвета на енергията) и се асоциира с веселото и радостно настроение, общителността, ентусиазма, конструктивността.
Оранжево – Това е идеалния цвят за тези, които искат да бъдат забелязани (но не и натрапчиво). Този цвят ни дава възможност да се избавим от собтвените си комплекси и да се почувстваме по-независими. Той символизира и промените в живота.

Червеният цвят се асоциира с жизнената енергия, увереността в себе си, смелостта, волята и откровенността. Този цвят се препоръчва при недостиг на енергия или когато предстои много напрегнат и отговорен ден. Червеният цвят ни зарежда със земна енергия.

Жълтият цвят – това е цветът на яснотата, мъдростта и собственото достойнство. Той развива ясната мисъл, стимулира интереса и любознателността. Енергията на жълтия цвят е свързана със способността да се възприема и разбира обкръжаващата действителност. Жълтият цвят се асоциира с чувството за хумор, оптимизма, практичността и интелекта.

Зеленият цвят е цвета на любовта, самоконтрола и вътрешния баланс. Зеленото ни помага да се отпуснем, да успокоим нервната си система. Той се асоциира с възраждането, хармонията и мира. Помага ни да постигнем взаиморазбирателство, хармония със самите себе си, да се адаптираме, предразполага ни към романтика.

Синьо – Това е цвета на знанието, здравето и решителността. Той влияе положително на нервната система, идеално подхожда на хората, които имат проблеми със съня, влияе благотворно върху хиперактивните деца. Синият цвят се асоциира с лоялността, такта, вниманието и изобретателността.

Виолетово – Това е цвета на вдъхновението и градивността. Той спомага за ясната Как цветовете влияят на личността. Виолетовият цвят пробужда актьорския талант и творчеството, асоциира се с добрината, справедливостта и саможертвата.

Индиго – Това е цвета на интуицията, мистиката, разбирателството. Той развива интуицията, въображението и увеличава физическата сила. Асоциира се с мъдростта, храбростта, практичността и търсенето на истината.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=797

Posted by on сеп. 6 2007. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.