ЗНАЕ ЛИ МИНИСТЪР НАНЕВ КОЛКО ПАЦИЕНТА РЕАЛНО ИМА В ЕДНА БОЛНИЦА?

В 142 болнични лечебни заведения през 2009 г. са лекувани по 5 пациенти на ден. Това означава, че тяхната ефективност и качество на лечение са твърде ниски. Това каза министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев на пресконференция в София. Чудни критерии има министърът – чисто количествени. Качеството не се коментира.
Може да се окаже, че тези 5 човека на ден са много по-реални, от стотиците фиктивни в повечето големи болници например? Пациенти се държат с дни по документи, а са изписвани след ден или дори много често само след преглед. За тия дни  "на легло" вървят лекарства, консумативи, пари от касата и болницата е пълна. Това не го ли знае министърът?!
Батакът в здравеопазването е тотален: не се знае кой за какво плаща, кой къде работи и прелива пациенти от държавно на частно и обратно, къде изтичат пари, как функционира системата…
Така че количествените критерии в случая не са най-уместните. Ако дадена болница има хиляда човека по документи, а реално има 5 на легло, а друга има 5 по документи и реално 5 на легло, коя от двете е по-добра? На мен тази аритметика не ми излиза. Освен ако принципът не е да лъжем системата, а тя пък да лъже нас.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

МИРА РАДЕВА: ДОВЕРИЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НИ ПАРТНЬОРИ Е НЕОБХОДИМАТА ИНЖЕКЦИЯ ЗА ИКОНОМИКАТА НИ

ВЪПРОСЪТ НЕ Е ДАЛИ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИЗПРАЩА ОЩЕ ВОЙНИЦИ В АФГАНИСТАН, А КАКВО ПРАВИМ ТАМ

АНКЕТА ЗА НАСТРОЕНИЕТО ПРЕДИ ПРАЗНИЦИТЕ

СПИСЪКЪТ С НЕДОВОЛНИТЕ ОТ ГЕРБ РАСТЕ ГЛАВОЛОМНО

БЛАГОЙ РАГИН: СОФИЯ Е ПОСВОЕМУ ПРИВЛЕКАТЕЛНА

ПРОФ. ИВАН ИЛЧЕВ: СЕРИОЗНА Е ТРЕВОГАТА ОТ ПРОФАНИЗИРАНЕ НА НАУЧНИТЕ ЗВАНИЯ С НОВИЯ ПРОЕКТОЗАКОН

ЕВГЕНИ ДАЙНОВ: ЗЕЛЕНОТО В БЪЛГАРИЯ Е ДЯСНО

ВИСОКОПОСТАВЕНИ ФРАНКМАСОНИ ПОСЕТИХА БЪЛГАРИЯ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2857

Posted by on ян. 15 2010. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.