ЗЛОВОНИЯТА НА ЕДИН ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП И ИГРИТЕ В ЕНЕРГЕТИКАТА

Кой се заблуждава, че Бойко Борисов няма активна опозиция? Е, тези от тройната коалиция, които крадоха като за последно, се снишиха в очакване на ножа на  възмездието. Но ще го има ли? Двадесет години българските избиратели се надяват. Страшно е мълчанието на агнетата! Но не те, а непогребаните политически трупове се размърдаха, успяха даже да се намърдат в новия парламент, дават акъл и дори пробутват свои кадри в кабинета. Основният препъни камък във вътрешната и външната политика на ГЕРБ е отново бъдещето на българската енергетика. Правилното решаване на този проблем ще осигури два от фундаментите на икономиката ни – инвестиции и работни места. Третият са приходите от НАП и митниците. Бойко Борисов трябва добре да премисли съветите на  съмнителните си съюзници депутати.  Защото сякаш се забравя, че:
 

 –  Иван Костов почти закри АЕЦ "Козлодуй", за да осигури добра печалба на американците, които купиха "Марица – Изток". И тук не става дума само за добри чувства. Комисионната само за един от тецовете е 145 милиона долара. Още не е ясно колко е прибрал от "Горна Арда". А знаете ли, че за тази водна каскада няма основното – вода! Няма и откъде да дойде. Разчетите – да се изплати след 20 -30 години, няма да се осъществят и след 200! Кой е министър Трайчо Трайков, който възкреси и пробута съживяването на този мъртвороден проект? Освен австрийски прокурист, той е внук на злополучния партиен секретар, доцента по автоматика в МЕИ – София, Трайчо Трайков, приел за кандидат-член на БКП Иван Йорданов Костов. Е, и това е заслуга, но нали вече приключихме с шуробаджанащината?

– Още преди шест години наши и чужди специалисти изчислиха, че от затварянето на четирите блока в АЕЦ "Козлодуй" България ще загуби 5 милиарда и 800 милиона евро, а това е по цени на електроенергията, много по-ниски от сегашните. Точно толкова струва изграждането на АЕЦ "Белене", а не 10 милиарда, както твърдят лъжеенергетици, на които плащат тлъсти комисионни отвън. 4 милиарда струва самата централа и около милиард и 700 милиона – инфраструктурата. Само подстанцията, която ще бъде изградена от "Сименс", е на стойност 600 милиона евро. Да, скъпо е, бедни сме, но точно затова трябва добре да си правим сметките и да не сме скъпи на триците и евтини на брашното. Напразни са надеждите за т. нар. възобновяеми източници. Добра идея, но още по-скъпа. Европа вече гласува оскъпяване на всеки киловат/час електроенергия с 6 евроцента заради тях. Това е почти 50% от себестойността й в България. Трудно ще понесе икономиката ни и този удар. Лъжат ни и че АЕЦ "Козлодуй" може да поеме още два блока по хиляда мегавата. При това старата централа е изчислена за сеизмичност до 8 по скалата на Рихтер, а новата до 9.

– Това, което отказваме на Русия, г-н Борисов, отива в Турция! И за изгубените близо 6 млрд. евро от затварянето на 4-те блока на АЕЦ „Козлодуй” ЕС ще ни даде едва 300 млн. Както и да го погледнем, не е повод за радост и гордост. Незбравяйте крупните крадци с доказани престъпления, крайно време е да има съд и присъди за тях. Доволен съм, че това, което писах преди повече от половин година за злолупотребите със староото желязо на площадката в Белене, попадна най-после в полезрението на следствието. Цялата ни енергетика обаче е в пипалата на икономически октоподи, трябва да се освободим от тях. Огромна е делаверата и в електроразпределителните предприятия, които отдадохме на чужди крадци. Ще има ли осъдени, но да им се отнемат и богатствата, най-си личат в полите на Витоша.

 
 

Писателят Петър Христозов е най-тиражния автор на скандални политически романи


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ПОЧЕРНЕНИТЕ РОДИТЕЛИ НА 25-ГОДИШНАТА ГАЛЯ: СЕКТА ТЛАСНА ДЕТЕТО НИ КЪМ САМОУБИЙСТВО

ЩЕ ДЕТРОНИРАТ ЛИ ЦАРЕТЕ НА КОНТРАБАНДАТА?!

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ВМЕСТО РЯЗАНЕ НА ТУМОРИ, В БЪЛГАРСКИТЕ МИТНИЦИ ЦАРИ АНТИ-КОРУПЦИОННО БЕЗВЕТРИЕ

НЕ ПУСНАХА ЖУРНАЛИСТИ НА ДИСКУСИЯ ЗА РЕГЛАМЕНТИРАНА И НЕРЕГЛАМЕНТИРАНА РЕЛИГИОЗНА ДЕЙНОСТ

НИКОЛАЙ КОЛЕВ – БОСИЯ: БОМБАТА В ДАНС БЕШЕ ПАРТЕНКА

КОЙ И ЗАЩО СЕ СТРАХУВА ОТ ДАНС

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2517

Posted by on сеп. 20 2009. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.