ЗДРАВОСЛОВНО

Похвална е идеята от тази година учениците да получават безплатно плодове и различни млека вместо мазните баници и тестени закуски, които и без това не ядяха, а дори подритваха на двора. Т.е. едни пари отиваха на вятъра в продължение на няколко години.
Забраната обаче в лафките да се продават нездравословни храни, е леко недообмислена.

По-скоро е пълен провал. Сега вместо да пазаруват от школото, учениците тичат през междучасията до близките капанчета с дюнери, хамбургери, пици, чипсове или пък шоколадови изкушения. Пресичат улици, подлагат се на повече опасности извън училищния двор, закъсняват за часовете и т.н. По този начин обаче децата не могат да се възпитат, защото явно това се цели. Още повече да им се натрапва каква храна да ядат.


Това трябва да се случва в семейството и то в много по-ранна възраст, не чак в юношеска, когато вече са изградени определени навици. Разбира се има и друго. Здравословното хранене е начин на живот, култура, която българинът трудно може да достигне дори и да има желание.Защото да се храниш здравословно е скъпо, а народът все още е беден, за да си го позволи.   

 


Последни публикации:

ОНБ НАСТОЯВА ДА СЕ ЗАСИЛИ КОНТРОЛА ВЪРХУ ГРАНИЦАТА

ПОРЕДНИЯT СЛУЧАЙ НА УЛИЧНО НАСИЛИЕ ПОКАЗА, ЧЕ НЯМА БИВШИ ПРЕСТЪПНИЦИ – Калоян МЕТОДИЕВ

БЕРЛУСКОНИ РЕАГИРА ОСТРО СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗАРАДИ ГРУБАТА Й НАМЕСА

КОМУНИЗЪМ И ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ 1944 – 1989 – доц. Михаил Груев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2597

Posted by on окт. 13 2009. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.