ЗДРАВОСЛОВНИ НАВИЦИ ЗА ДЪЛЪГ И ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ

Всеки от нас иска да бъде здрав, красив и жизнен, колкото се може по – дълго време от своя живот, за тази цел в този и следващия брой ще изброим някоколко основни правила за това.
   
    Да се наспим – шест, седем,…., девет часа сън, всеки организъм има различна потребност. Доказано, е че лошия сън намалява продължителността на живота и то повече при жените, отколкото при мъжете. Но не по-малко вредно е и прекалено дългото време сън, така че важно е да се намери златната среда.

 
  Да започнем деня с чаша гореща вода с лимон – ако придобиете този полезен навик бъдете сигурни, че ще бъдете по – здрави и млади, отколкото подозирате. Комбинацията от гореща вода с лимон засилва обмяната на веществата, помага по лесно да се отиде до тоалетна, унищожава токсините.

    Да правим упражнения всеки ден – всички знаем, че спортът е здраве, но колко от нас му отделят необходимото внимание в забързаното ежедневие…. Ако искате да удължите живота си, да задържите за по – дълго младостта  и да подобрите имунната си система задължително трябва да спортувате редовно. Дори да нямате любим спорт, може да правите гимнастика у дома, като наблягате на раздвижването на ставите и умерено стягане на мускулите, а може да пробвате и нашумелите, напоследък, уроци по различни на вид танци.

    Да ядем повече плодове и зеленчуци – подбирайте ги според сезона и вкуса си, важното е да присъстват в менюто ви всеки ден, чрез тях се пречистваме, снабдяваме се с витамини и минерали. Те са и перфектен антиоксидант.

    Да ядем и повече риба – морската храна е източник на витамин В1, В2, В12, А, Д, Е, калций, фосфор, омега – 3 мастни киселини. Всеобщо известно, е че в страните, в които консумацията на риба е  по – висока, като например средиземноморските страни, населението страда значително по – малко от сърдечно съдови заболявания. Златното правило е два пъти риба седмично!

    Да спрем цигарите – след спиране на цигарите на организма са му нужни няколко години, в зависимост от периода, в които сте пушили, за да се възстанови  и изчисти от натрупаните вредни вещества. Няколко месеца след спиране на цигарите, бившите пушачи започват да усещат положителните резултати върху здравословното си състояние.

    Да пием умерено – има се в предвид да се откажем от системното напиване, защото то води до необратими последици за здравето, като състаряване  и надебеляване. Тук златното правило е –  алкохол с мярка и качество.

    Да пазим кожата си – необходимо е да я обгрижваме, за да нямаме нездравословен тен и състарен вид.

    Да се грижим редовно за зъбите си – необходимо е да посещаваме зъболекар поне два  пъти в годината, с което ще си спестютим много усложнения, проблеми и средства.

    Да мислим положително и да прогоним напрежението – приятните емоции ни зареждат с енергия и ни карат да се чустваме добре, като активизират определени участъци от мозъка ни, които влият върху цялостното състояние на ораганизма ни.

    Следва продължение…

 
 

 
ПОСЛЕДНИТЕ 5: 

СВЕЖА КОЖА И ПРЕЗ ЕСЕНТА

ЗНАЧЕНИЕТО НА ВОДАТА ЗА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

30 „ИСТИНИ“, КОИТО МЪЖЪТ КАЗВА НА ЖЕНАТА

ПОВЕДЕНИЕТО ГРАДИ КАРИЕРА

МЪЖЕTЕ ПО – УМНИ ОТ ЖЕНИТЕ?!?

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1572

Posted by on окт. 17 2008. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.