ЗДРАВИЯТ ЧОВЕК

Здравият организъм извършва напълно всичките си функции без мъчително напрягане, без болки, без помоща на изкуствени средства. Това се отнася преди всичко за ония функции, които лежат в основата на живота – поглъщането на храната и изхвърлянето на отпадъците от обмяната. Здравият човек трябва да има редовно охота за ядене, която напълно да се задоволява чрез поглъщане на природосъобразна храна, и чувството на ситост да настъпва навреме, преди да се породило такова на претоварване.

 

Храносмилателният процес трябва да се извършва плавно и да не е придрожен от неприятни усещания. Всяко такова усещане след ядене и стремежът към изтънчени ястия и питиета са противоприродни и несъмнени признаци на болест. Що се отнася до уталожване на жаждата, здравият организъм трябва да се задоволява само с чиста вода.

 

УРИНАТА – отделителният продукт на бъбреците не трябва да причинява болки, когато излиза от тялото и да няма чрезмерно висока температура. Тя трябва да има кехлибарен цвят, да не е безцветна, кръвна, черна или мътна и да не дава грисовидни утайки. Тя не трябва да е нито кисела, нито сладка.

 

ЧРЕВНИТЕ ИЗПРАЖНЕНИЯ – на здравия човек имат цилиндрична форма и не са много твърди. Те напускат тялото без да го мърсят. По принцип те трябва да са кафяви и в никой случай зелени, сиви или бели. Те също не трябва да водни или кръвни осеяни с глисти. Редките, както и топковидните и черните изпражения са винаги признак на болест.

 

КОЖАТА – на здравия човек не трябва да излъчва зловоние както тая на хищните животни. Най – отвратителна за човека е миризмата на лешоядните животни. Кожата трябва да е малко влажна, обаче не мокра, да е навсякъде приятно топла, изящно глатка и еластична. По обраслите места трябва да има красиви, добре развити косми.

 

ДРОБОВЕТЕ – въздухът трябва да се вдишва през носа – естествения пазач на дробовете. Отварянето на устата през време на съня или при движение е признак на болест.

Здравата умора е безболезнена, дори приятна, предразполага към почивка и завършва със сън.

Здравият човек спи тихо, спокойно и непрекъснато. Когато се пробуди, той е бодър, жизнерадостен, доволен.

Не му е неприсъщо унинието.

Здравият лесно преодолява душевните страдания. Природата не напразно му е дала сълзите. Те са истинското уталожаващо средство.

 


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

 

ПЪРЖЕНИТЕ ХРАНИ – ВРЕДНИ ИЛИ ПОЛЕЗНИ?

ПУШЕНЕТО И БРЪЧКИТЕ…

ЯЙЦЕТО РАЗКРАСЯВА И ЛЕКУВА

КАК ДА СМЕ ВЪВ ФОРМА НА РАБОТНОТО МЯСТО? 

МЕСЕЦЪТ, В КОЙТО СТЕ РОДЕНИ, ВЛИЯЕ ВЪРХУ СЪДБАТА ВИ

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1111

Posted by on май 22 2008. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.