ЗА ПОРЕДНАТА АНТИБЪЛГАРСКА ПРОЯВА В МАКЕДОНИЯ АЛАРМИРАХА ОТ АРГО

Поредната антибългарска проява в Македония се нарича „Музей на холокоста”, изграден наскоро в Скопие. За този факт алармираха участниците в пресконференцията на Асоциацията за изследване и развитие на гражданското общество. В Пресклуба на БТА те представиха актуалната обстановка в Македония след наскоро проведените избори, коментираха монументалното строителство в центъра на Скопие обединено в проект „Скопие 2014”, представени бяха поредните случаи на репресии над хората, изявяващи публично българското си самосъзнание.

Според  доц. Пламен Павлов проектът „Скопие 2014” е „възкресяване на Скопие от времето не само на Титова, но на Кралска Югославия”.

Даниел Панчев коментира наскоро откритият музей на холокоста в Скопие като поредната антибългарска проява. „В центъра на музея е поставено едно вагонче с пресен надпис БДЖ, с което се втълпява на посетителите как с помощна на българските фашистки окупатори (както наричат в Македония българите) евреите са товарени и пращани към Треблинка”. 

Александър Радонов, потомък на славен род от Банско и зам. председател на АРГО коментира продължаващата кражба на исторически личности включително и на неговия дядо, който е представен в редица издания като „македонец”.

Тодор Манолов се спря върху някои исторически аспекти. Накрая участниците в пресконференцията се обединиха около тезата, че е необходима по-активна българска политика спрямо Македония, тъй като нямаме право на безразличие към близо  1 400 000 наши сънародници в Македония. 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ЖИВОТЪТ И СМЪРТТА

КУБРАТ ТОМОВ: ВСЕЛЕНАТА Е ПЪЛНА С БЕЗБРОЙ ЦИВИЛИЗАЦИИ С РАЗЛИЧНО НИВО НА РАЗВИТИЕ

ВОДИ СЕ ТИХА ВОЙНА МЕЖДУ СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ И КИТАЙ – Лев Наврозов

ЯДРЕНИЯТ СИНТЕЗ – НАШАТА НАЙ-ДОБРА ЕНЕРГИЙНА ВЪЗМОЖНОСТ

ДИКТАТУРА НА КОНСЕРВАТИВНИТЕ THINK-TANK’-ОВЕ

ГЕОРГИ МИРСКИ: СИРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ШИИТСКА СЕКТА, В КОЯТО ВЛИЗА 11% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО

РАЗМИШЛЕНИЯ ЗА СЪБИТИЯТА В СИРИЯ

ЙЕМЕН: ЗАПЛИТАНЕ НА КОНФРОНТАЦИЯТА

ХИСПАНИЗАЦИЯТА НА АМЕРИКА

КЛАУДИЯ КЕМФЕРТ: ДЕЛЪТ НА ВЪЗОБНОВЯЕМИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ СЕ УВЕЛИЧАВА

ИВАН ГЕНОВ: НАТРУПВА СЕ МАСОВ МЪЛЧАЛИВ СОЦИАЛЕН ГНЯВ, КОЙТО НЯМА КАК ДА НЕ ПРОГОВОРИ

ЕВРОПЕЙСКИ МИНИСТЪР ПРИЗОВА ЗА БЕЗПЛАТНА СТЕРИЛИЗАЦИЯ НА НАРКОМАНИ И АЛКОХОЛИЦИ

ЗА РОЛЯТА НА АРМИЯТА В АРАБСКИЯ СВЯТ

КРИЗАТА В КАЙРО Е ТЕСТ ЗА ОБАМА- проф. Андраник МИГРАНЯН

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4024

Posted by on юли 28 2011. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.