ЗА МИШКИТЕ И КОТАРАКЪТ НА ИДВАЩИТЕ ИЗБОРИ

Двадесет години политическите мишоци доизяждат българското сирене. А капанът на родното ни правосъдие не щраква. Уж промяна, а продължаваме да слушаме и да се учим от преялите трупове на изловените крадци. Изловени, но само от медиите и безсилната полиция. Кого визирам ли? Безусловно Иван Костов, Стефан Софиянски, че и Симеон Борисов, олигарси в и около БСП, играчите с обръчите на фирми в ДПС, куклите на конци в новопоявилите се Атака, ГЕРБ, РЗС и Лидер. И сред този избор българите ще се огледат и ще видят „Илия пак в тия”. Излиза, че предстоящето гласуване за нов парламент е задушница преди погребението на България. 

Преди началото на студената война, в която участвах като военен разузнавач, моят приятел френският писател Пол Виалар написа книгата си „Време за измамници”. В нея описа как слугите на Хитлер маршал Петен и през времето на Големия Шарл де Гол са се разпореждали в „нова, свободна и демократична” Франция. Двадесет години в демократична република България важат думите на чилийския философ Дарио Салас”  „Настъпи времето на прочутите нищожества”.
В нощта на изборите за европейски парламент, без срам и без свян пред паметта на Ахмед Емин, Ахмед Демир Доган се изрепчи: „За мен най-страшното нещо в нашия политически живот е мутризацията на политиката!”. А с тези си думи и по-нататък „големият български политик и философ” Меди Доганов визира лидера на ГЕРБ. Недвусмислено го визира като „Тип, субект, създаден от медиите, с неопределено битие, а претенции да бъде премиер, изведнъж се качил в лодката на властта и започва да дава акъл на другите. За какво усещане, за какъв опит, за каква стратегия, за какви национални интереси?”.
Никой не може да ме обвини в симпатии към Бойко Борисов! Но… той е първият, който посегна на безочливата корупция, контрабандата и организираната престъпност с риск за властта и пагоните си. Освети „групата на Шаро в лодката им заедно”. Хората на своя началник Симеон Втори от първия му ешалон. Финансовият министър Милен Велчев и министър Пламен Петров, депутатът Мирослав Севлиевски на една яхта в Монако с далвераджията с милиони от чуждестранните помощи Спас Русев, контрабандист номер 1 на цигари Иван Тодоров – Доктора, даже самият принц Кирил. А през това време Доган сам се хвалеше, че е милионер в зелено. И откъде? Значи той, а не генералът, е по-стара мутра!
На България не й върви, защото политиците й се придържат към древната максима „Ако не  можеш да го победиш, присъедини го.”  И Доган стана универсален ключ за всяко крадене. От купуването на гласове до замяна на земя. Как ще го хванеш, когато той и на работата си не ходи? Говори и плаши само с миналото. А са му го заплатили и него. Търговец с доверието на хората да, но политик? Няма такова понятие мутризация на политиката. И кого заклеймяваш, Соколе? Лошо е, че българите бързо забравят, никой повече не си спомня за „оня списък”, а това си е чиста проба национално предателство! И смуглото чираче на ДС от село Дръндар сега се шири в Сарай, сочеше ни пътя към Европа през Босфора. Е, не се сбъдна. Но опитите продължават. И вместо български политик, Ахмед Доган се оказа успешен – за себе си – бизнесмен. От далаверите в Правец с близо 20 млн. лева, изхарчени за политически високи цели и половината потънали в известни джобове, а уж предназначени за бедствия, до историите на Таляд Хасан и Станимир Милев в Хасково, които реализират над 100 млн. лева печалба годишно! Да, пред шоуто на Слави лидерът на ДПС си призна, а може би се изпусна, че като ловък търговец прави политиката си с пари, с много пари. Но… като му плаща българската държава. А няма ли сила да го спре? Не съм за ДПС, но съм за българските турци. Те имат своето право на избор. Със страх власт не се държи. Още повече, че нищо не им се дава.
Като твърд съюзник на ДПС, партията на българските социалисти все повече заприличва на етническия модел на Ахмед Доган. Малкото богати подчиняват милионите бедни. Стигнахме до абсурда да избираме за народни представители отявлени престъпници. България е пред пропаст! Ами да се завърнем във феодализма. У нас циганите са милион. Но „дон Цеци” не е циганин! Значи и при БСП „власт на всяка цена”! Котаракът си поиграва с мишлетата преди да ги схруска. Казват, че на Атака плаща архота Слави Бинев, на Лидер и Напред кредитния милионер Христо Ковачки, съвсем прозрачен в Яне Янев. И остава Бойко Борисов. А ще се справи ли?

 

Писателят Петър Христозов е автор на скандални политически романи


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ОЩЕ МАЛКО ПРЕДИ ВОТА

СУГАРЕВ ДА НЕ РАЗДАВА УСМИРТЕЛНИ РИЗИ КАТО КРЕМЕНЧУГСКИ “КОСТОВИСТ”

СЪДЪТ В БЕЛГИЯ ЗАПОЧНА ДЕЛО СРЕЩУ СЦИЕНТОЛОЖКАТА ЦЪРКВА

УДЪРЖИМИЯТ ВЪЗХОД НА ЯНЕ ЯНЕВ

БРИТАНСКИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ : ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ НАШИТЕ ИМЕЙЛИ

ГАРДОВЕ ВЛЯЗОХА В СХВАТКА С ЖУРНАЛИСТИ

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ: ДЪРЖАВАТА ПРОСПА НАВЛИЗАНЕТО НА СЕКТИТЕ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2326

Posted by on юни 17 2009. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.