ЗА МАНИПУЛАЦИИТЕ С КАМЕРИТЕ, ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА И “НЕ СТЕ САМИ!”

Когато на власт имаме ляво правителство, то винаги говори за свобода, равенство, братство, етническа толерантност, справедливост и все неща в този дух. Правят обаче точно обратното. Предприемат мерки – неясно кого и защо обслужващи. Знаят само тоягата и толкова.

Реално разрешение на проблемите няма.  Ясно е, че не могат да се справят с иситнската престъпност – убийства, трафик на хора, кражби на коли, обирите на апартаменти и къщи, наркотиците, вноса на отровни храни,  проституцията.  Пред тях стои въпросът как да накарат тоя нещастен народ да не им се бърка в управлението и да стои долу мирен и тих. Най-лесно с  обществени манипулации.
Как на практика става това?!
Камерите са лесно и удобно нещо, за да следиш кой къде ходи, какво прави с кой говори и ако този човек не ти е удобен да го смачкаш. Последните големи “победи” на Румен Петков са в Луковит и Панагюрище. Първият град вече е опасан от горе до долу с нова система за видеонаблюдение.  При откриването на системата Петков се похвали, че в София изтласкали престъпността от центъра и до края на годината ще сложат камери за следене в цялата централна част. Честито столичани – на жълтите павета престъпност няма. Няма и протести, защото ще ви запишат и после могат да ви вгорчат живота. Набелязват двама – трима по-активни и копоите на големия брат го смачкват, чрез данъчни, полиция, КАТ, близки фирми,  община и други знайни и незнайни механизми. Проблем номер 1 е решен – депутати и министрите са с кордон от “очи” и няма от какво да се притесняват. После под “миловидния” предлог за добрата разкриваемост на престъпленията монтират в следващия квартал и така докрая. Докато ни навържат до последния човек под контрол и наблюдение – ден и нощ – винаги и навсякъде. Питам Румен Петков не е ли на държавна работа? Не живее ли от парите на данъкоплатците? Като министърът е най-голям борец за слагане на камери – да си монтира в кабинета и да знаем ние неговите работодатели (гражданите) с кой и за какво говори и с кого се среща. Ето с това социалистите ще покажат, че са за прозрачност на управлението! Дайте пример – следете и записвайте първо себе си – винаги  и навсякъде. Ние нямаме избор – снимат ни без да искаме. Нека се снимат и тия, които ги монтират. Да си сложат и в Столичния общински съвет, Кметството, МВР и всички държавни учреждения. Да ги гледаме по цял ден торенти ли точат или работят. Пият кафета и чакат да стане 5 часа или са полезни на обществото. Държат се с хората като с парцали или са любезни и услужливи. Крънкат за пари или са съвестни. Давайте – слагайте наред.  Нали сте там заради обществото.
Да не говорим за психозата, която се налага с постоянното показване на катастрофи по пътищата. Преди дни известен журналист обяви по телевизията, че ръстът на катастрофите не се е увеличил от 80-те години. Всяка човешка дейност е свързана с риск от инциденти.   Парламента предлага нови крайни мерки в Закона за движение по пътищата. Дайте заради двама алкохолици да забраним пиенето или заради това, че някой е пребил жена си, да слагаме камери по къщите. Надали е имало по-трагичен парламент с по-ниско качество на човешкия материал в него. За съжаление понякога упоритостта е спътница на тъпотата. За мен е тъпота да не видиш една проста закономерност, като тази, че колкото по-сурови мерки се налагат срещу шофьорите и колкото повече катаджии слагат на пътя – правопорционално на тях растат катастрофите и стават все по-жестоки. Огледайте се. За последните 3 години 5 пъти вдигат глобите и санкциите и няма никакъв ефект. Искат с постоянното повтаряне да мачкат хората – след обичайната сводка с труповете за деня от Ирак, нещо от Либия  следват две три катастрофи и апокалиптични приказки на невинни стажантки в телевизиите. Целта е ясна – така хората се  стресират и се държат в подчинение. Да не мислят за глупости, а да псуват и да кършат ръце пред телевизора.  Майстори  на манипулацията и терора са социалистите или бившите комунисти, защото вълкът козината си мени но очевидно нрава не.
 Така правят и със случая с медицинските сестри в Либия. Правителство е затънало в собствената  си безотговорност и некомпетентност в гарнитура с нарастващо социално недоволство, заради десетките лъжи от кампанията през 2005 година  На целия този фон тече една скъпоструваща и безсмислена кампания – Да подкрепим българските медицински сестри под надслов „Не сте сами!” Огромният ресурс, който се влага в подобно начинание има по скоро за задача да отклони огромна обществена енергия именно от затягащата се примка около правителството.  Та нима тази блудкава кампания ще повлияе на нещо или на някого. Може ли тя да замени добрата дипломация.
В случая с арестите на собственици на интернет сайтове целта е ясна. Да се подчиним на заповедите от чужбина. Да си мачкаме собствния народ. И накрая да отчетем дейност.
Е, това ако не са манипулации, здраве му кажете. Това правителство очевидно е вредно и антиобществено. Трябва ни ново национално отговорно правителство да даде глътка въздух на хората и да смачка истинските престъпници, а не да работи с тях и за тях.
От нас зависи дали ще се оставим да ни смачкат или ще се борим докрай.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=680

Posted by on мар. 29 2007. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.