ЗА ЛИЧНИЯ ПРИМЕР И ВЕЧНИЯ ВАНДАЛИЗЪМ

Медиите постоянно ни заливат с новини за т.нар. груби вандалски прояви. В такава се превърна и „осакатяването“ на Парка на младежта в Русе. Обект на посегателствата, станали цветните фигури около паметника на Альоша. Там през последните дни засадили близо 6000 стръка летни цветя. Една част от тях вече липсват, много други са унищожени, а цялото място – разкопано и отъпкано. Откраднати били и 107 рози от Розариума и по този начин бил нарушен цялостния ансамбъл на цветната композиция.
Разбира се важно е, че вандалският акт, който се случва в навечерието на празника на града, ще струва на Общината пари. Даваме си сметка, че те са от данъци, които всички плащаме. Но още по-важно е, че ще струва срам на всички останали граждани пред гостите на града. А и пред самите русенци. Защото така не се избива негативизъм. С трошене и хвърляне на боклуци, където ни падне.
Извършителите на това „дело” едва ли ще се замислят като изтрезнеят на другия ден, било то от алкохола или от собствената си глупост. Но тези единици могат да изчезнат единствено, ако всички ние променим съзнанието си и спрем да рушим. Защото историята доказва, че лесно се руши. Лесно е дори за управниците ни, които бутнаха с лека ръка част от емблематичното Доходното здание в Русе, без да питат избирателите си този път. Тях те питат само по избори.
От „високо равнище” от години призовават хората да бъдат нетърпими към подобни вандалски прояви и да сигнализират своевременно на контролните органи. Само че хората май предпочитат личния пример, а не назидателния тон.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

СЛЕД ГОРИВНИЯ – И ЗДРАВЕН ПРОТЕСТ?!

ДЪРЖАВА И ОБЩИНИ УПРАВЛЯВАНИ ОТ МЕДИИТЕ ГУБЯТ ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ СИ

ГРАТИСЧИЙСТВОТО В СОФИЯ КАТО НАРАСТВАЩ СОЦИАЛЕН ПРОБЛЕМ

КАРУЦИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКА СОФИЯ

НИТО БИРА, НИТО СОК…, А ВОДАТА КАК Е?

ТРИ УСЛОВИЯ, ЗА ДА НЕ СМЕ ХРАНИТЕЛНИЯТ БОКЛУКЧАРНИК НА ЕВРОСЪЮЗА

КОНСУЛТАТИВНИЯТ СЪВЕТ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ МЕЖДУ АВТО-УИКИЛИЙКС И КВАРТАЛНОТО КАФЕНЕ

ИЗЛИЗА ЛИ ДЪРЖАВАТА ОТ КОНТРОЛ

ДА ВЪРНЕМ ПОЛИТИКАТА В ПОЛИТИКАТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3868

Posted by on май 10 2011. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.