ЗА КАКВО НИ Е НАПЛИВ ОТ АФРИКАНЦИ?

Kristalina Georgieva

ПРОБЛЕМЪТ В БЪЛГАРИЯ Е ДА ИМА РАБОТА ЗА БЪЛГАРИТЕ

След като еврокомисарят ни Кристалина Георгиева се покри, когато България бе залята от нелегално преминали границата ни имигранти, а от Брюксел обещаха на българското правителство само морална подкрепа, през последната седмица тя се появи в медиите и в бежанските лагери в София, за да ни успокоява и да ни обяснява какво е това евросолидарност.

По националното радио обяви, че напливът от нелегални имигранти от Африка, Близкия изток и Азия бил нещо не само нормално, но и че България може да има полза от него, за да реши демографската си криза и проблемите на пазара на труда. В демографската катастрофа обаче проблемът не е намаляването на населението изобщо, а това, че в България застрашително застарява и намалява българският етнос.

Дори според бившите работодатели на Кристалина  Георгиева от Световната банка след 25-30 г. ние, българите, ще сме застаряващо малцинство в собствената си страна.  Чудно ми е как според нея с притока на няколко десетки хиляди араби и африканци ще решим този проблем. Как точно те ще попречат на изчезването на българския етнос? Много по-вероятно е да ускорят процеса.

Практиката в Западна Европа показва, че настанилите се там араби и африканци не желаят да се впишат в западното общество. Нещо повече – те се опитват да налагат своите радикални, религиозни и традиционни норми на живот, отричайки многовековните традиции и култура на западнохристиянската цивилизация.
Г-жа Георгиева няма нужда да се разкарва чак до Лондон или Париж, за да се убеди в това. Трябва да слезе от служебния си автомобил и да се разходи из Брюксел, където цели райони наподобяват Пакистан и Афганистан. Не ми стана ясно и как нелегалните имигранти ще решат проблемите на пазара на труда. И тук г-жа Георгиева се е объркала с Германия или Швеция, където има търсене на работна ръка. А България е страната с най-висока безработица в ЕС; проблемът е как да осигурим работа и доходи на българските граждани.

Ако пък г-жа Георгиева реши да се позаинтересува какво се случва в Гърция, ще разбере, че именно тези 400-500 хиляди нелегални имигранти, предлагайки евтина работна ръка, подбиха пазара на труда. Това пък доведе до ескалация на напрежението, до появата на ксенофобия, расизъм, екстремизъм и т.н. След всичко това е явно, че г-жа Георгиева, която води всички рейтинги в България, за няколко години е забравила милия роден пейзаж и не познава действителността у нас. На мен обаче като български гражданин и данъкоплатец ми е обидно от мое име някой да изпраща в Брюксел на високи и добре платени постове хора, които вместо да защитават интересите на родината, се държат като бездушни еврочиновници и ни обясняват като на аборигени какво е демокрация и европейска солидарност.

Автор: Красимир КАРАКАЧАНОВ

(в. Преса, печатно издание, брой 271 (622 от 05 октомври 2013)

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6969

Posted by on окт. 5 2013. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.