ЗА ДА РАСТЕ КОСАТА ПО-БЪРЗО

Здрави лъскави къдрици – едно от главните украшения на жените. Не е изненадващо, че ние се опитваме да полагаме големи грижи и треперим за тях. Но, за съжаление има случаи, когато новото подстригване е подбрано неудачно или просто сме уморени от старата прическа.
 

Ето няколко съвета:

1.Старaйте се да миете косата с преварена или филтрирана вода. За разлика от чешмяната вода, тя е много по–мека  и благоприятства растежа на вашите коси. Нашите баби са се мили с дъждовна вода.
 2. Не разчейсвайте мокра коса. Това особено се отнася за дълга коса, към която се стремим.
3. За разчесване на дълга коса използвайте четка. Тя помага равномерно да се разпредели мазнината отделяща се от масните жлези на главата по цялта дължина на косата.
4. Преразгледайте вашата диета. Добавете в нея повече продукти от животински произход: червено месо, черен дроб, риба, яйца. Попълнете вашето меню с елда, овесен и ръжен хляб.
5. Консултирайте се с вашия лекар за количеството на приемане на поливитамини. Периодично провеждане на такъв курс ще ускори растежа на косата и ще подобри състоянието на организма като цяло.
6. Не рядко причина за бавният растеж е “цъфтежа на косите”. Заради това ние постоянно трябва да се разделяме с желаната дължината. За да предотвратим цъфтежа е необходимо след миене да нанасяме на края на косите серумни течности. Не забравяйте   хранителни и възстановителни маски.
7. Старайте се да ограничите използването на сешуар, маша или преса.
8. За да ускорите растежа на косата ще помогне правилното подбирана на шампоан. Не е маловажно количеството на повсеместното използване в шампоана на лаурилсулфат /SLS/.
9. Съществуват също препарати за стимулация растежа на косата, например Пентаграм, дражета Мерц и други.
10. Едно от любимите народни средства е 20-30 минути преди миене на масаж с използване на рициново или масло от репей. Тази процедура е необходима веднъж месечно.
11. Блондинките е необходимо да използват лучена маска много внимателно. Това силно поврежда косите и много трудно се изчиства характерният  мириз.
12. След измиване изплакнете косата с хининова вода. Космите хвърчат от нея.
13. Добър ефект дава втриването на разтвор с течен витамин Е /10%/.Тази процедура се прави 10-15 минути преди миене.
14. За да растат по-бързо косите пробвайте маска от вашият шампоан, 30 гр. коняк и един жълтък. Тази маска се слага на влажна неизмита коса за 20 минути, покрита с шапка. След това измийте обилно без шампоан. Това правете веднъж седмично.
15. И накрая вие винаги може да се обърнете към специалисти в салоните за красота или специализирана клиника. И внимавайте с любовницата на мъжа ви…


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

АТЕРОСКЛЕРОЗАТА Е ПРЕДОТВРАТИМА

ПОСТИТЕ НЕ СА ДИЕТА, А ДУХОВНО ПРЕЧИСТВАНЕ

ОЗОНОТЕРАПИЯТА ЛЕКУВА И РАЗКРАСЯВА

БЕЛИТЕ КОСИ СКОРО МОГАТ ДА ОСТАНАТ В ИСТОРИЯТА

ЗАВРЪЩАНЕТО НА КАРТОФИТЕ СРЕД МЕНЮТАТА С ПОЛЕЗНИ ХРАНИ

ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ РАЗРЕШАВА ПЛАСТИЧНА ХИРУРГИЯ НА ДЕЦА?

СЕДЕМДНЕВНА ОЧИСТИТЕЛНА ДИЕТА ОТ ИНДИЯ

ЕЛЕКТРОМАГНИТНОТО ИЗЛЪЧВАНЕ – ВРЕДИ И ПОЛЗИ

ПОЛЕЗНИТЕ И ВРЕДНИТЕ ЦВЕТЯ В ДОМА НИ

СКРИТАТА СИЛА НА СРЕБЪРНАТА ВОДА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4285

Posted by on февр. 1 2012. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.