ЗАЩО ХОРАТА СЕ ОБРЪЩАТ КЪМ МАГЬОСНИЦИ ИЛИ САМИ СЕ ЗАНИМАВАТ С МАГИИ?

Както в древността, така и днес могат да бъдат посочени следните причини:

1. Любопитство и желание да се научи неизвестното.
По тази причина човек търси отговор в заниманията си с чародейство и магии, като предполага, че те ще му дадат много. Демоните като бързоподвижни духове имат възможност да знаят сегашното състояние на нещата, но не и бъдещето. Откровенията за бъдещите събития са в Бога, дават се от Него по Неговия промисъл.

2. Човешката наивност.
Мнозина са тези, особено сред младите хора, които смятат, че посещението при предсказател, астролог и т.н. е нещо маловажно и незначително. Но това посещение е една възможност за дявола да ги подчини на себе си.

3. Здравословни причини
Понасянето на болка винаги е трудно, а когато болката е твърде голяма, то е още по-тежко. При такива случаи някои хора отстъпват и се поддават на изкушението. Но демонът е открай човекоубиец. Той никога не се радва, когато ни вижда здрави и щастливи. Ако ни дава нещо временно, го прави с цената на жестоки изисквания – неща, трудноизпълними и вредни за нас.
Свети Йоан Златоуст посочва, че болният човек, който понася болката и страданието, ще получи награда на мъченик. Ако по време на страданията прославя Бога, се уподобява на Божиите Ангели.

4. Проблеми свързани със семейството и благополучието.
Има много семейни проблеми, особено страстите на омраза и отчуждение, които водят множество хора към местата за сатанинска дейност. Семейства са разрушавани, годежи – разваляни, богатства – изгубвани, настъпва преждевременна смърт… Тези неща са се случвали и се случват чрез сатанинските злодеяния.

5. Желание да се влезе във връзка с мъртвите.
Загубата на любим човек довежда някои хора извън позволената граница. Магията и чародейството им обещават, че те ще говорят със своите любими. Но светият учител (Йоан Златоуст) ни казва, че това не е душата на починалия, а демон, който влиза в ролята на починалия, тоест такова явление е излюзия и измама.

6. Хората се намират  извън живота на Църквата.
Това е не само причина, но и следствие. Свети Йоан Златоуст казва: „Доведи магьосника при мен! Нека да ми каже за какво мисля! Накарай го да ми каже какво ще ми се случи утре! Но той не може да направи това, защото се намирам извън властта му. Аз съм служител на Царя!”
Причината, поради която магията завладява хората до толкова голяма степен, е, че те се самоизключват от живота на Църквата. Във всички времена, когато е имало криза в морала на хората, са се увеличавали и магьосническите явления.

Монах Инокентий, Света гора – Атон, славянобългарски манастир "Св. Вмчк Георги Зограф"

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ИСТЕСТВЕНО! Цветозар ЦАКОВ

ИЗБРАХА МЕ ЗА КМЕТ! -Слав КАРАСЛАВОВ

АЗБУКА НА ЗАСТОЯ – ЛЕКСИКОН

СКАЛПЕЛ И ЛЮБОВ

СТАТУЯTA НА ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ II ПРЕДИЗВИКА ВЪЛНА ОТ НЕГОДУВАНИЕ В ИТАЛИЯ

ВЕРОНИКА ДЕНЕВА: В МОНЕТАТА ВИНАГИ ИМА ДВЕ СТРАНИ

ДЖИЙН САСЪН: НЯМАХ ПРЕДСТАВА КАК МОЖЕ ТОЛКОВА БОГАТА ФАМИЛИЯ ДА ЖИВЕЕ ТОЛКОВА БЕДНО

„ИЕРИХОН”С ПРОМОЦИЯ НА НОВО ВИДЕО – „МНОГО”

ЛАБИРИНТ   – Владимир Домозетски

ИЗВИНЯВАЙ, САЧМО!

ОТВОРЕНИ И ЗАТВОРЕНИ МАСИ – Елиас КАНЕТИ

МАСИТЕ – Елиас КАНЕТИ

УНИКАЛНАТА КОЛЕКЦИЯ НА БАНКЕРА ХАЙНРИХ ВАГЕНЕР ПРЕДСТАВЕНА В БЕРЛИН

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4142

Posted by on ное. 11 2011. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.