ЗАЩО СЕ МОЛИМ САМО ПО ПРАЗНИЦИ, А НЕ ПАЛИМ СВЕЩИ В ДЕЛНИЦИ?!

Навръх Цветница и точно седмица преди Великден попове възроптаха срещу това, че българинът ходи на църква само по празници. Защо не идвате в храма всяка неделя, а сте тук само по празници, обърнал се към стотиците миряни, чакащи да влязат в една от църквите в страната, поп Васил. В същото време в емоционални лекции духовници от различни църкви в страната обясняваха “няма православие – няма български народ”.

Вярно е, че вярата е в основата за просъществуване на всеки един народ. Но явно в нашата страна вяра, религия и църква са различни понятия. Може да си вярващ и това не те задължава да посещаваш храма. Още повече, когато виждаш как висшите ни духовници спорят за власт също като политиците. Спорят за имотите на църквата, на митрополиите, вихрят се скандали в манастирите, има и борба за неовакантеното все още място на патриарх Максим и т.н., и т.н. И защо същите тези попове, които укоряват народа, че не ходи в храмовете, не попитат и политиците какво правят там, само когато има камери.
Истината е, че църквата прекалено се комерсиализира. За да запалиш свещичка, трябва да платиш. За да ти се прочете молитва, трябва да платиш. Трябва да платиш и за върбова клонка на Цветница…
А за вярата трябва ли да платим?!
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧВА?

УНИЖЕНИЕ, НО НА КВАДРАТ

ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ДЕБАТ НЕ Е КВАРТАЛЕН БОЙ

СЕИР

КАТО В ЕДИН СТАР ВИЦ

СЕДМИЯ ВОТ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2193

Posted by on апр. 13 2009. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.