ЗАЩО РЕДОВНИЯТ СЕКС Е ПОЛЕЗЕН?

Според много изследователи сексът е полезен както за жените, така и за мъжете. Всеки от учените има свои методи, но изводът, до който стигат, е един – сексът е необходимост за здравето на човека.

Учени от кралския университет в Белфаст са провели изследване, в което проследяват зависимостта между общото здравословно състояние на човек и редовните полови контакти. Данните показват, че при мъжете, които редовно правят секс, показателите на смъртността са наполовина по-ниски, отколкото у онези, които въобще не правят.
Неврони – След секс се повишава производството на хормона пролактин, който заставя клетките в мозъка да образуват нови неврони в центъра на обонянието. Ефектът от липсата му върху психиката е ясен.
Като фитнес – Според специалисти сексът се явява и добър “тренажор” – редовните занимания могат да стегнат фигурата и да помогнат за избавяне от излишните килограми. От тук можем да се замислим и върху диетата със секс и ябълки, може да се окаже и вярна. Един страстен полов акт изгаря 200 калории – горе-долу толкова, колкото при 15-минутно бягане на бягащата пътечка във фитнес залата. Не трябва да го възприемаме като спорт, но чисто физиологично – честотата на пулса на възбуден човек съответства на честотата на пулса на спортистите – от 70 до 150 удара в минута. Хм. Приятни упражнения.
Антидепресант – Ако по време на секс не се използва презерватив, депресията у жените намалява, твърдят ирландските учени и обясняват това с факта, че простагландинът – хормон, който се съдържа в спермата, се абсорбира от женските полови пътища, регулирайки производството на женски хормони. Разбира се, ако жената не е взела предпазни мерки и не иска да забременее, този начин на полово общуване определено ще я доведе до депресия….
Болкоуспокояващо – Сексът е признат и като обезболяващо средство. Преди оргазъм нивото на хормона окситоцин се повишава пет пъти в сравнение с обичайното му равнище. Това, на свой ред, води до образуването на ендорфини, които оказват болкоуспокояващ ефект при всякакъв вид болка, като се започнем от главата и се свърши с артритни болки и дори мигрена. Доста хора казват, че сексът след караница  първо сдобрява и второ – оправя настроението, така че и душевната болка може да намалее.
Имунитет – Чрез редовните занимания със секс се повишава и имунитета, което намалява риска от простудни заболявания и грип.
Кой от колко? – Жените не се нуждаят от толкова секс колкото мъжете, твърдят повечето изследвания.  Но недостига от секс, добавят те, може да има неприятни последици. След менопаузата липсата на полов живот може да доведе до атрофия на влагалището. Според някои от тях редовният полов живот намалява и риска от рак на шийката на матката. На мъжете, обаче, многото секс влияе положително, но само в случай, че се получава естествено, т.е. без да се злоупотребява със средства от типа на виагра.

След тези физиологични заключения, трябва да отбележим, че той е приятен само с подходящ партньор и полезен, само ако сме взели нежните предпазни средства. В противен случай вредите, които могат да се причинят, са доста повече от този списък с ползи.

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=821

Posted by on авг. 15 2007. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.