ЗАЩО НЕ СЕ ИЗПРАЩАТ ВОЕННИТЕ ДА ПАЗЯТ ГРАНИЦАТА? ТОЧНО СЕГА ИМА НУЖДА ОТ ТЯХ!

BG granichari 1998Български граничари с кучета и на вишка – 1998 година (застава „Спартак“) – границата  е практически непробиваема

Разполагането на жива сила (1000 командировани полицаи), кучета и изграждане на заграждения по българо-турската границата очевидно дава добри резултати. Нелегалният трафик започна леко да се удържа. Повечето нелегални емигранти не се допускат на българска територия или ако са влезли се връщат на турските граничари, които са ги пропуснали.

Въпросът е, че полицаите не са подготвени за тази работа и след седмица в гората ще започнат да се уморяват физически, без да разчитат на необходимата инфраструктура. Полицаите не са готови за тази роля. Много е вероятно да станат неефективни, още повече след като температурите слязат под нулата и започнат валежите на дъжд и сняг. Трафикантите и нелегалните нямат почивен ден и няма да спрат. Изграждането на оградата се бави!

Безумие е армията да не се използва в случая. Точно сега има страшна нужда от нея. Тя трябва да подпомага на място гранична полиция в тази бедствена ситуация. България плаща заплати на десетки хиляди професионални военнослужещи.

Гърците вече действат безкомпромисно по цялото протежение на границата си с Турция. Така действат и в САЩ, Израел, Испания. Ако българският полически елит не действа, историята ще го съди.

Тройната защита на границата – ограждения (с наблюдателници), граничари и кучета е единственото спасение. Време вече няма!

12 ноември 2013

Общество.нет (цитирането и активните линкове са задължителни)

 BG granica 1998

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7685

Posted by on ное. 12 2013. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

7 коментара for “ЗАЩО НЕ СЕ ИЗПРАЩАТ ВОЕННИТЕ ДА ПАЗЯТ ГРАНИЦАТА? ТОЧНО СЕГА ИМА НУЖДА ОТ ТЯХ!”

 1. SS

  Кой ще играе карти по цял ден? Знаят ли как се държи автомат? Армия от баби имаме сега.

 2. бове

  Така добри хора силно запознати с функциите на армията да ви кажа, преди гранични войски да бъдат трансформирани в полиция пак бяха под ръководството на МВР, и не е работа на армията да пази границата от бежанци, за това отговаря гранична полиция, за това си взимат заплатите, функциите на армията са съвсем различни към този момент. и моля ви спрете да плюете армията защото е по – лесно така, като знаете толкова много заповядайте има прием в момента.

 3. menski

  Политиците ни мислят единствено,как да вземат парите за емигрантите.Не ги е грижа въобще за Родината.Вече дълбоко се замислям за военен преврат.Но не останаха войски.

 4. Бившия ГРАНИЧАР

  Много мнения,много сърказъм !!! Някой от Вас бил ли е на границата,че да дава „компетентни мнения??? Навремето гранични войски бяха към МВР !!! Имаше специални школи за обучение и т.н. Аз не виждам в момента БА да може и да изпълнява тези задължения! Питам и отговора го знам – ЗАЩО се премахнаха телените заграждения /кльона/ и КСП/полосата/ от границата ни? Кой,кой умник го реши това? Защо в момента не се потърси отговорност от тях?БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА РАЗГРАДЕН ДВОР !!! Кой,кой взе комисионните да развали съоръжението от с.Резово/ аз там служих/ до Свиленград,КОЙ? НИЕ СМЕ ЖАЛКИ РОДООТСТЪПНИЦИ !!!

 5. Запознат

  За времето от 1962 г. до 1972 г. Гранични войски са към Министерството на народната отбрана, а през останалия период от съществуването си – в системата на Министерството на вътрешните работи. Нека „всезнаещите коментатори“ и плюещите БА да замълчат. Хубаво е преди да се изказват компететни мнения да се почете малко или да се попитат знаещите. То в нашата мила родина всеки от всичко разбира, затова сме на дъното!!!
  Ето малко инфо. за любопитните и интересуващите се от гранични войски:
  http://www.nsgp.mvr.bg/History/second_period.htm

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.