ЗАЩО МЮСЮЛМАНИТЕ МОГАТ ДА ПРЕВЗЕМАТ ЕВРОПА

Отговорът на този въпрос е многопластов. Може да се търси далеч назад в историята, когато надигащите се мюсюлмански вълни завземат Испания и стигат до Франция или османското море се разплисква пред стените на Виена. Може да го търсим в първите гастербайтери, посрещани с радост от западните общества  през 50-те и 60-те години. Може да го търсим в липсата на вода в Северна Африка и Близкия изток, която избутва огромни маси от хора към умерените климатични пояси.  Може да го търсим в Британските либерални постановки за мултикултурализа от 70-те години и отстраняването на Инок Паул от Консервативната партия. Може и в лявото поколение на бунтарите от ’68, които налагат своя дневен ред в западната социална парадигма до днес.
 

Всеки от тези отговори има своето обяснение, но причината е преди всичко вътре в нас. Между нас и надигащите се нови маси европейски жители има някои основни разлики, които уж ни правят по-цивилизовани, толерантни, по-висши от тях. Руинизацията започва още на междуличностно ниво, най-вече в семейството и оттам пропълзява в квартала, в училище, в детската градина, в бизнеса, в общността. Силата на исляма е в семейните ценности. А нашата слабост е точно там. Защо ли?

Защото семейството тенденциозно се унищожава с намеса в живота му, с разбиване на традиционния модел, с потъпкване на мъжкото начало.

Защото жените станаха мъже. Феминизмът се превърна в самоцел.

Защото децата не уважават по-възрастните и от много малки престават да са деца.

Защото религията ни се разкапва под напора на църковните безобразия.

Защото обществото ни не е солидарно пред лицето на която и да е заплаха или проблем. В едната крайност останаха префърцунени млади същества, в другата агресвни млади престъпници, а посредата едно огромно апатично блато.  

Защото държавите ни се бюрократизираха до безобразие. Огромни мрежи от институции убиват инициативата и икономическия разтеж в Европа.

Защото кресливите псевдо-либерални групички налагат дневния си ред и не търпят чуждо мнение, като го стигматизират. Овладяват медии и задушават истината.

Защото стигнахте до там, че за всеки е по-изгодно да се прави на жертва, отколкото да иска да бъде герой.

Въпросът вече не е дали ще има сблъсък вътре на континента, а кога ще се случи той. Това, което става във Франция, Белгия, Холандия, Германия, Италия, Норвегия са само предупредителни искри. От радикалните политически, социални и икономически реформи ще зависи дали той може да бъде избегнат. Иначе Европа я чакат мрачни времена.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

НА 22-РИ МАРТ ТРЯБВА ДА ЗАПАЛИМ СВЕЩ ЗА ВОДАТА НА БЪЛГАРИЯ – Любомир ВЪЛКОВ
 

ПРЕЗ ЖИВОТА СИ СЪМ ИМАЛА САМО ЕДНА БРЪЧКА И В МОМЕНТА СЕДЯ НА НЕЯ

СЛЕД СНЕГОТОПЕНЕТО СЛЕДВА РЕЖИМ НА ВОДАТА В ПОВЕЧЕТО НАСЕЛЕНИ МЕСТАЛюбомир ВЪЛКОВ
 

ПОЛИТИКАТА НА ФЕЙСБУК НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ЧАСТЕН ВЪПРОС – Алън ТЕЙЛЪР

ЗА МИШКИТЕ И ПТИЦИТЕ В ХРАМА – Нели ИВАНОВА
 

ДОБРОТО НАПЛЯСКВАНЕ НЕ ПРАВИ ЧУДЕСА, НО Е ПО-МАЛКО ВРЕДНО ОТ ХАПЧЕТАТА И ПО-ЕВТИНО ОТ ЗАТВОРАКристина ОДОН
  

ТАЙНОТО ПИСМО НА ОБАМА ДО ТЕХЕРАН: СПРЯ ЛИ ВОЙНАТА СРЕЩУ ИРАН? – Махди Дарий Наземроая
 

КАКВА Е РОЛЯТА НА ЖЕНИТЕ СЛЕД АРАБСКАТА ПРОЛЕТ? -Аманда РИГС

ЕВЕНТУАЛНОТО НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ ИРАН

МИТОВЕ ЗА РУСИЯ – сър Родрик БРЕЙТУЕЙТ 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4378

Posted by on мар. 23 2012. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.