ЗАЩО ЖЕНИТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ПО-ВЪЗРАСТНИ МЪЖЕ

Шведски изследователи са провели изследване, чрез което са намерили нови доказателства в подкрепа на старото клише, че жените предпочитат по-възрастни мъже. Учените
от университета в Гьотеборг анализирали какво търсят жените и мъжете в
пресата и онлайн сайтове за запознанства. Изследването е направено
координирано с Оксфордския университет.

Една от главните цели на анализаторите била да определят колко определящ е биологичния фактор при избора на партньор.
„Резултатите показват, че нашето биологично наследство все още играе огромна роля. Сходни изследвания в други страни показват същите резултати”, съобщава един от участниците в изследователския екип.
Жените приемат избора на партньор, като огромна инвестиция. Жената трябва да мине през 9 месечна бременност, през която ще се нуждае от храна, подслон и ресурси, за да може спокойно да роди. По-възрастният мъж с неговите финансови възможности и по-висок социален статус е по-сигурният, от нейна гледна точка,  избор.
По-възрастните мъже имат набор от различни причини, които също ги тласкат в ръцете на по-млади жени. Мъжът се стреми да си осигури потомство и най-прекият път затова е по-младата жена, която често е по-плодовита. Това е биологична еволюция. В нея няма морални категории. Това е метод практикуван и от повечето бозайници.
При 100 мъже, които споделили, че възрастта е важен фактор, само 3-ма се виждали с по-възрастна партньорка.
При жените  желанията се свързвали с мъже, които са богати и с висок социален статус, като огромното мнозинство търсели по-възрастни мъже.
Изследването показало, че вярването, че мъжете повече се интересуват от външния вид на своя партньор е един мит. И жените и мъжете били абсолютно равни в оценките си за външния вид на своя потенциална половинка.
Учените установили също, че културния фактор  играе огромна роля при избора на спътник в живота.
Според друго изследване, мъжете които се женят за по-млади жени имат повече деца. Според Мартин Фидер от Виенския университет оптималната възрастова разлика между мъжа и жената е от 4 до 6 години. Според много от анкетираните и разлика до 15 година била приемлива. Те установили още, че младите жени привличат по-възрастните мъже с физическите си дадености. Жените пък търсели стабилност в по-възрастния мъж.
И в двете изследвания основен акцент е идеята за възпроизводство, на която се подчинявали желанията и на двата пола. Продължението на рода остава основен човешки инстинкт, определящ и личните взаимоотношения на индивидите.

 Е някои имат и други мотиви 🙂  
 

ПОСЛЕДНИТЕ 5: 

ЛЮБОВТА НА ДРЕВНИТЕ

МАЛКИТЕ РАДОСТИ В ЛЮБОВТА

УТВЪРДЕНИ ПРИНЦИПИ В ЛЮБОВТА

КАКВО ТЪРСИМ В НАШАТА ВРЪЗКА СПОРЕД НАЧИНА, ПО КОЙТО СПИМ

,,TAНТРА,, – ДРЕВНАТА ТЕХНИКА ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА УДОВОЛСТВИЕТО ПРИ СЕКС

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1786

Posted by on дек. 9 2008. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.