Заслужават ли такива, като Сарафов от Пирогов да живеят ?

Случаите на корупция в Пирогов един след друг излизат на яве. И въпреки всичко докторите се оказаха много смели. Продължават да искат и да искат…

Младо семейство потърсило помощ в института, защото 3 месечното им бебе не наддавало на килограми, слабеело и все повече отпадало. През седмицата те се обърнаха към редакцията на Oбщество. нет, за да разкажат своята история. Провокира ги новината за ареста на д-р Сарафов, задържан с белязани 60 лева. Същият доктор им взел 70 лева. Пациенти твърдят, че в Пирогов тези неща са нормални. Това, което е потресло семейството от провинцията най-много е безпардонното и нагло държание на въпросния анестезиолог. Младата двойка, пожела анонимност, тъй като наскоро пак й предстои преглед в Пирогов и се страхува от последствията.

Прегледът ще е на бебето, което е с диагноза “вродена хидронефроза”. Майката на момиченцето разказа, как докато лежали в Детска урология се запознали с “чичко 70 лв.”. Лично от нея д-р Сарафов бил поискал oт тях парите за упойка. “Мислех да го запиша с телефона си, но в такъв момент просто човек забравя всичко, като види любимото си същество на носилка. Нямах почти никакви пари в София, но не се поколебах да взема назаем от роднини, за да платя рушвета”.

Това еднозначно доказва, колко много се страхуват хората. А като им е за най-милото – децата и най-коравите мъже омекват.

Пред наш репортер майката уточни, че имало и други корумпирани лекари. За да ти предпишели антибиотици, които не вредят на детето (по думите на лекар) и да ти назначали следболнично лечение, трябвало да им броиш от 20 до 50 лв. За благодарност към хирурзите сумата пък била оставяна в плик на бюрото в кабинета. Да не говорим за лекуващата лекарка, която с полушеговит тон им била казала, че ако не платят 400 лева за операцията „ще пусна студентите да оперират детето”.

На въпрос – ако Ви се случи друг път ще платите ли, майката е категорична: “Нямам смелост да действам по друг начин. Видяхме, че човек хванат с подкуп вече е на свобода. Няма правосъдие, няма възмездие за такива, като тях. А все пак най-важно е здравето на детето ми…”.

Такава ни е здравната система. Защо в болница Токуда, например не е излязъл нито един случай на рушвет, заплахи, рекет? Защо там лекарите си получават заплатите и работят. Отговорът е прост! Защото болницата е частна! В частните болници корупция няма!

А като сметнете, колко ви взимат за рушвет в Пирогов и по официалните цени в частните клиники ще разберете, че на вторите места излиза даже по-евтино. След като приспаднете от сумата и здравните си осигуровки, от които се плащат заплати на държавните лекари, картинката съвсем се променя.

Докато има държавни болници ще има корупция и разсипия. И ще си плащаме два пъти.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

КОРУПЦИЯ

РАЗЛИЧНО
 

Превръща ли се МВР в политическа полиция от тотален тип

Агенцията по вписванията – БИЧ или ПЕРО

“Великолепната шесторка” е тук, а къде е държавата?

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=109

Posted by on февр. 22 2008. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.