ЗАРАДИ ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ САМО ЗА ДВА МЕСЕЦА НЕЛЕГАЛНАТА ЕМИГРАЦИЯ КЪМ БЪЛГАРИЯ СЕ Е УВЕЛИЧИЛA ДВОЙНО

ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРИЗНАХА, ЧЕ СТРАНАТА НИ Е БУФЕРНА ЗОНА ЗА ЕС

Миграционният поток към България е засилен с 50% в последните два месеца, официално обяви тревожната статистика вътрешният министър Цветан Цветанов. Основната група от нелегално влизащите през рехавата българо-турска граница са сирийци.

Европейската комисия, по думите на Цветанов, обмисля да отпусне средства, за да могат да бъдат подсилени подобни буферни зони, където емигрантският натиск е огромен. За пръв път политик на такова ниво официално призна, че България е буферна зона на ЕС.  Идеята е страната ни може да се превърне в емигрантска сива зона, където да бъдат държани азиатци и африканци, които да не продължават нататък към Европа. Съседна Гърция вече е пред срив след като в последните 4 години всяка година в  страната влизаха 100 хиляди нелегални емигранти (предимно от Сирия, Ирак, Афганистан, Пакистан, Алжир, Египет, Сомалия, Еритрея, Мароко) през р. Марица, въпреки че границата се пази от съвместни патрули на Фронтекс (германци, българи и румънци). Нелегалните емигранти в Атина вече са повече от половин милион и някога спокойният град е арена на постоянни сблъсъци, престъпност, мръсотия.

След като се отказаха от изграждането на ограда по югоизточната ни граница управляващите обявиха, че ще вземат мерки. Според министъра се обмисля (има ли време за мислен!!!) създаването на съвместни българо-турски екипи по границата, както и създаването на контактен център, който да бъде разположен в района на КПП „Капитан Андреево“.  Мерки, очевидно недостатъчни, ювелирни и безсмислени. От ГЕРБ хем искат да играят в Близкоизточния пъзел, хем не им стига политическата мъдрост и смелост да решат един толкова очевиден проблем, какъвто е външната ни граница.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=5369

Posted by on окт. 1 2012. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Коментар for “ЗАРАДИ ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ САМО ЗА ДВА МЕСЕЦА НЕЛЕГАЛНАТА ЕМИГРАЦИЯ КЪМ БЪЛГАРИЯ СЕ Е УВЕЛИЧИЛA ДВОЙНО”

  1. superbaz

    Турците така са се оплели, че нямат време да мислят за екипи на западната си граница. При такава ситуация през 1913г. сме били ние и те са си върнали Одрин. Трябва ни ограда , а не видео наблюдение с мобилни екипи. Има ситуации когато нововъведенията не са ефективни, но бетонни глави цветанови няма да узреят. Бог да пази България от чужди и наши.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.