ЗАРАДИ КРИЗАТА ГОЛЕМИ НАМАЛЕНИЯ И ПРОМОЦИИ ПРИВЛИЧАТ ОТРАНО КЪМ МОРЕТО

5 ДНИ ЗА ЧЕТИРИЧЛЕННО СЕМЕЙСТВО НА СЕВЕРЕН КУРОРТ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ И 500 ЛВ., ПРИ ТОВА „ОЛ ИНКЛУЗИВ”

С много преференции, ниски цени и различни промоции туроператорите се опитват да привлекат повече нашенци на морето тази година. Хитът, от който българите ще имат право да се възползват това лято при ранно записване, са пет нощувки на цена 500 лева за двама възрастни и две деца до 12 години в курортния ни комплекс „Албена”. Цената е за разгара на сезона – юли и август, тризвезден хотел в парковата зона на комплекса, „ол инклузив”, а като допълнителен бонус се дават за ползване и два шезлонга и чадър на плажа. Досега с това право се ползваха само клиентите на пакет ултра ол инклузив. Същата оферта ще излезе с 200 лева по-скъпо, ако хотелът е на първа линия. Тези преференции се въвеждат за първа година, тъй като у нас явно кризата се задълбочава, а морските курорти трябва да вземат спешни мерки за привличане на клиенти и спасяване на сезона, коментираха туроператори. Още повече, че за тези цени и екстри спокойно може да се почива и в хитовата напоследък Турция.  Отново на северното ни Черноморие, например в „Свети Константин и Елена” цените за същите пет нощувки с храна на корем възлизат почти два пъти по-скъпо – между 800 и 1100 лева, но в четиризвезден хотел. Същите цени важат и за „Златни пясъци”, но там няма да получите „ол инклузив” за сумата, а само закуска. С преминаването по на юг растат и цените, както на квартирите, които вече не падат под 15 лева, така и на хотелите. Почивка в тризвезден хотел на "Слънчев бряг" може да излезе 500 лева за 5 дни, но в цената ще влизат само нощувка със закуска. В курорта се отдават и просторни апартаменти за същите пари и.. без закуска. Същите условия, но в четиризвезден хотел струват около 700 лева за 5 дни. За деца до 12 години по южното черномерие се плаща 50% от цената за възрастен. Всъщност до миналата година така беше и в курорта „Албена”, който това лято пръв въвежда промоцията. Условието е разбира се децата да са настанени в стая заедно с родитетлите, а не в отделна такава. Един родител също може да почива с двете си деца на цената на единична стая в този северен комплекс.
Цените са средно с 25% по-ниски от миналогодишните, отчитат наблюдатели. Промоциите обаче важат при ранно записване, което ще рече, че още през април-май трябва да планирате почивката си. Кога точно и с колко ще се вдигнат цените ще се определи на база търсенето. Тъй като през миналото лято такова липсваше, си спомняме, че и през август се почиваше на първа линия на майски и юнски цени.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3166

Posted by on май 2 2010. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24069 лв
 CHF =  1.67108 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.21028 лв
100  RUB =  2.69828 лв
 USD =  1.67983 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.