ЗАПОЧНАХА НИ

Само за един ден звучен брюкселски шамар изплющя зад врата на правителството и същевременно десетки нелегални емигранти бяха арестувани, докато си преминават пеша, на различни места, българо-турската граница. Между двете събития има голяма връзка. Тя се нарича Шенгенско пространство и е последната ясно дефинирана цел на България в рамките на Европейския съюз.

Писмото на Франция и Германия срещу приемането ни в Шенген е ясен индикатор, че страната  ни не прави достатъчно в борбата с престъпността, корупцията, ефективното правораздаване и граничния контрол.

Границите са гръбанака на шенгенското споразумение. Това е мембраната на Европейсия съюз. Тя трябва да притежава свойството избирателна пропускливост.


За последното денонощие край различни села иракчани, сомалийци, афганистанци, мароканци „щурмуваха” границата ни с Турция. За това денонощие 25 нови човека лягат на грижите на държавата – от храна и полицейски конвой до дългосрочни интеграционни проблеми. Хасково се е превърлано в депо за нелегални емигранти.

Държавата не взема адекватни мерки за решаване на проблема. Отдавна трябваше да се изгради защитна стена по границата, която щеше да излезе много по-евтино от всичко случващо се в момента, а и, още повече, от това което предстои да се случва.

Ударът срещу правителството на ГЕРБ е изключително сериозен, защото като основен приоритет в политическите си действия от началото на мандата те извеждаха борбата с престъпността и граничния контрол. Оценката им от Париж, Берлин и Хага е двойка.


Ако не знаят как да вземат бързи и адекватни мерки да се посъветват със страни като Испания, Гърция, Израел, САЩ, Чехия, които имат изградени съоръжения спиращи безконтролното движение на хора, които носят рискове и опасности за обществото. Схемата е – първо решаваме вътрешните си проблеми, следват европейските и чак тогава можем да мислим за Третия свят. Това е честната и справедлива позиция спрямо нашите граждани.

Нито сме готови за работа с нелегални емигранти, нито имаме пари да ги обгрижваме. Като се оправим трябва да мислим да ги подслоняваме. Дотогава вратата трябва да е здраво залостена.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

СТРОЕЖЪТ НА ЗАТВОР ВЪВ ВОЛУЯК БЕЗ ДЕБАТ ЩЕ ДОНЕСЕ НОВИ КОНФЛИКТИ НА ВЛАСТТА

ПРОМЯНА В СТАНДАРТА ИЛИ ЧЕРНА СТАТИСТИКА

АЛЛАХ АКБАР ВЕЧЕ И В СОФИЯ

ТАВАНЪТ НА КОМПЕТЕНТНОСТ НА УПРАВЛЯВАЩОТО МНОЗИНСТВО СТИГА ДО ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

ОТ НЕБЕТО ИДВА ХИМИЯ – СКРИТА ИСТИНА ИЛИ ЯВНА ЛЪЖА

В ДЕНЯ НА ОХРАНИТЕЛЯ* ПЪРВАНОВ СТАРТИРА НОВО ОФ

ПРАВИТЕЛСТВОТО ГУБИ ПОСОКАТА

ИЗВИНЕНИЕ ЗА ЕДНА ЗАБЛУДА

ВДИГАНЕТО НА ОСИГУРОВКИТЕ Е ПИРОН В КОВЧЕГА НА ИКОНОМИКАТА

ПРОБУЖДАНЕ

НАЙ-ЧЕСТАТА ПАЦИЕНТСКА ПЪТЕКА – ОСИГУРОВКА, ДОПЛАЩАНЕ, РУШВЕТ, ЛЕКАРСКА ГРЕШКА

НЕНУЖНАТА ПИСТА

ОТ НАЙ-ДОБРЕ ОХРАНЯВАНАТА ЮЖНА ГРАНИЦА В ИЗТОЧНИЯ БЛОК ДО РАЗГРАДЕНИЯ ДВОР НА ЕВРОПА

3 ПРОБЛЕМА НА РЕДА В СОФИЯ – ТАКСИТА МЕНТЕ, ПРОСЯЦИ, МАГРИСТРАЛНИ ПРОСТИТУТКИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3551

Posted by on дек. 23 2010. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.