ЗАПАДЪТ СЕ ОЗОВА В ЕДНА ЛОДКА С АЛ КАЙДА ПО ВЪПРОСА ЗА СИРИЯ

Лидерът на терористичната мрежа “Ал Кайда” Айман ал Зауахири изрази подкрепа за бунта в Сирия срещу режима на Башар Асад, предаде Франс прес. Заухири е пуснал свой запис озаглавен „Напред лъвове на Сирия” в интернет, разпространен в ислямистки форуми.

Той обвинява сирийския режим в престъпления срещу гражданите си и насърчава и подкрепя бунтовниците за сваляне на Асад.  Заухири съветва сирийците да не се доверяват на Запада или на Арабските правителства. Той приканва мюсюлманите от Турция, Йордания и Ливан да подкрепят бунта и да свалят антиислямския режим в Сирия. 

Натискът на редица западни страни и Арабската лига (доминирана от Саудитска арабия) за сваляне на сирийския диктатор ги постави рамо до рамо с целите на Ал кайда за налагане на ислямистки диктатури от Мека до Рабат и от Анкара през Дамаск от Багдад.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

СЯНКАТА НА ВОЙНАТА СЕ СПУСКА НАД СВОБОДНИЯ СВЯТ    

КАКВО ЧУДО МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ В ТЪРГОВСКАТА МРЕЖА НА БЪЛГАРИЯ

ИЗПЪЛНЕНА ЛИ Е МИСИЯТА?

НАРАСТВА ЛИ ЕТНИЧЕСКОТО НАПРЕЖЕНИЕ В ЕВРОПА. КРИЯТ ЛИ ОФИЦИАЛНИТЕ МЕДИИ ИНФОРМАЦИЯ

БОРИСЛАВ САНДОВ: ТОКЪТ ЩЕ СКОЧИ РЯЗКО С 25%, АКО НЕ СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4309

Posted by on февр. 12 2012. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.