Задава се краят на “Епохата Борисов”

ГЕНЕРАЛНО БЕЗСИЛИЕ ИЛИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЗА КМЕТА НА СОФИЯ

Антонела Понева,
народен представител от “Демократи за силна България”

Няколко месеца след като Бойко Борисов спечели кметските избори с обещанието за генерална промяна, тя така и не настъпва, но на хоризонта се задава нова криза с боклука.
Бойко Борисов проведе предизборна кампания на големите обещания. Но след като стана кмет гръмките обещания гръмнаха като халосни патрони и бойката му предизборна песен се превърна в смешен хленч на напълно некомпетентен и безпомощен  човек. Дейността му като кмет е продължение на работата му като главен секретар на МВР, т.е. бабаитско пъчене пред камерите и трескаво търсене на виновник за неспособността да се справя със задълженията си. Затова, че не можа да се справи с престъпността като секретар на МВР обвиняваше съдебната система. Помним прословутата фраза за престъпниците; “Аз ги хващам, те ги пускат”, която сега се трансформира в “Аз ги изхвърлям, те ми ги връщат” за боклуците на София.
Кризата с отпадъците е най-горещият проблем на столицата и Бойко Борисов не може да го реши. Затова прехвърля своите задължения към различни институции. Обвинява този и онзи, вместо да прочете законите или ако не може няколко, поне този за управление на отпадъците и най-сетне да разбере какви са неговите задължения.  В чл. 16 на този закон се казва, че кметът на община е длъжен  да определи площадката за депониране на отпадъци, да определи технологията, по която ще се обработват отпадъците в София, да преговаря с хората, които живеят в близост до бъдещите съоръжения за преработване на отпадъците и той не може да прехвърля тези свои отговорности на когото и да било. В чл. 23 на същия закон категорично се казва, че правителството се намесва при решаване на подобна криза, само с опасни отпадъци, а в случая става дума за битови.
Така или иначе ясно е едно. Наместо очакваната генерална промяна столицата на България е под властта на едно генерално безсилие. И “епохата Борисов” в управлението на столичния град ще свърши много скоро или като той избяга от поредния нерешен проблем, напускайки кметския пост и втурвайки се към нови “предизвикателства”; или като остане на него, но знаменитият му рейтинг продължи да се спихва, а заедно с него и шансовете му за политическо бъдеще.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=601

Posted by on мар. 9 2006. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.