ЕМОЦИИ, КОИТО СЪСИПВАТ ЗДРАВЕТО НИ

Отдавна се знае, че негативните емоции и настроения влияят зле не само на отношениата ни с другите, но и върху здравето на човека. Учените установили кои точно състояния (не толкова страшни на пръв поглед) могат да навредят на организма.
Липсата на смисъл в живота – резултати от изследване показват, че много хора, които в живота са имали поставена важна цел, живеят по-дълго в сравнение с тези без мечти. Освен това тези хора се възстановяват по-бързо след болести на сърцето и имат добра имунна система.

Раздразнителност – много нервните хора, които непрекъснато се безпокоят за нещо, тревожат се и са склонни към депресия, живеят по-малко. Част от причините за такава статистика е и фактът, че невротиците са по-склонни към тютюнопушене.
 Циниците, които са склонни да подозират всички и да се отнасят с недоверие към другите, са податливи да развият различни заболявания на сърцето. Враждебните хора изпитват огромно напрежение, което може да провокира повишаване на нивото на протеина С3 в имунната система, а това повишава риска от различни заболявания, включително и диабет.
Стресът е също от емоциите, който може да окаже негативно влияние върху нашето здраве. Учени установили, че когато хората получават повишение в службата, страдат от психични разстройства средно с 10 на сто повече и имат по-малки шансове да намерят време за своевременни профилактични прегледи.
Липсата на самоконтрол – по-добросъвестните и по-добре организирани хора, живеят с 2-4 години повече от тези, коита са прекалено импулсивни. Предположението е, че тези хора просто пушат и пият по-малко, както и че по-рядко са изложени на стрес.
Друга негативна емоция, която оказва пагубно въздействие върху организма ни е тревожността. Проучвания показват, че тя може да се отрази на работата на мозъка. В сравнение с тревожните хора тези с по-меко поведение имат по-малка вероятност да развият някакво психично заболяване.
Депресия и безнадеждност – депресията потиска не само социално, но и физически. Проучване на пациенти страдащи от периферно артериално заболяване (натрупване на плаки в артериите), показва, че участниците с т.н.тип D (огорчени хора) са показали склонност към ранна смърт. Този вид хора често изпитват отрицателни емоции и в същото време потискат чувствата си. Учените твърдят, че типът на човека е свързан с имунната система на организма, както и със системните реакции на стреса.

 


ПОСЛЕДНИ  СТАТИИ:

КРЪВОТЕЧЕНИЕТО ОТ НОСА

ХОРМОНИТЕ НА РАЗТЕЖА МОГАТ ДА ВЪЗСТАНОВЯТ МОЗЪЧНИ НАРУШЕНИЯ ОТ УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ

ПРОЧУТАТА ДИЕТА СЪС ЗЕЛЕВА СУПА

БРЪЧКИТЕ ИЗДАВАТ БОЛЕСТИТЕ

ПРОСТАТАТА НА МЪЖА СПОРЕД ВЪЗРАСТТА

ЛЕКАРИ ОСЪЖДАТ НОВАTA МОДА РАЖДАНИЯTA ДА СЕ ПРЕДИЗВИКВАТ В СЕДМИЯ МЕСЕЦ

МОЖЕМ ДА ГЛЕДАМЕ ПОЛОЖИТЕЛНО НА ЖИВОТА

ГРИЖИ ЗА КРАСИВА КОСА

ОРТОРЕКСИЯTA – ВМАНИАЧАВАНЕ ПО ПРИНУДА

НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ УМСТВЕНАТА УМОРА

МЕНЮ ЗА ХУБАВО НАСТРОЕНИЕ

8 ЛЕСНИ НАЧИНА ДА ПОСТИГНЕМ МЕЧТАНАТА ФИГУРА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2628

Posted by on окт. 25 2009. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.