ЕЛЕКТРО-СТАНЦИИТЕ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ СТРОЯТ МАСОВО

Базираният в Лозана (Швейцария) електрически концерн ЕОС подписа договор с групата Рено-Нисан, чрез който започват изграждането на верига електрически бензиностанции за зареждане на електромобили. Френско-японския гигант очаква  да пусне коли, които да излъчват  нула вредни емисии. Предвижда се те да се движат свободно в района на Женевското езеро. Батериите ще могат да бъдат зареждани вкъщи, на специални бензиностанции по магистралите или просто заменяни, когато се изчерпят.  Проектът на двете компании трябва да се реализира до 2011 годинa.

За EOS това е важна крачка към съхраняване на природата на Швейцария. В страната екологичния начин на живот е изведен на пиедестал и се насърчава всячески от държавата.
Прогнозите са до 2020 г. 15% от колите в Швейцария да се задвижват от електричество. Това ще намали с 1.1 млн. тона CO2  годишно или със 7% от произвежданите вредни емисии от транспорта.
Рено предвижда да започне производство на електромобили, които могат да изминат с едно зареждане от 150 до 200 км. Според техните анализатори това е достатъчно, т.к. повечето шофьори изминават средно около 60 км. на ден.
Батериите ще могат да се зареждат по 3 начина. Директно в електрическата мрежа  вкъщи, на оборудвани паркинги или на електро-бензиностанциите по магистралата. Едно зареждане отнема около 30 мин.
Цената на една такава кола ще бъде същата, като с дизелов или бензинов двигател. Относно батериите, от Рено-Нисан са готови да подписват договор за подръжката на  литиево-йонните батерии и замяната им след изтичане на технологичния им живот.
 В ЕОS работят 710 души, като 85% от ползваната от концерна електроенергия идва от водни източници. Така ще бъдат зареждани и електро-бензиностанциите (време е да започнем да ги наричаме електро-станции).
Рено-Нисан планира първоначално да  пусне на пазара  2 модела електромобили. Едната от които ще е  версия на Рено Кангу.
Автомобилният гигант вече е създал подобни електро-станции в Дания, Португалия, Франция и Монако. Подписани са споразумения за изграждане с два американски щата, както и с градовете Канагава и Йокохама в Япония.
Това е бъдещето!
 
 


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

НОРБEРТ ТАЙС: АТОМНАТА ЕНЕРГИЯ СИ ОСТАВА НАЙ-ЕВТИНА НА ПЛАНЕТАТА

ОЧАКВА СЕ УВЕЛИЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ ПРЕЗ 2009

ПРОМЯНАТА НА КЛИМАТА ДОВЕДЕ ПАПАГАЛИ В ЕВРОПА

РАСТЕНИЯ, ЖИВОТНИ, ЗАТВОРНИЦИ…

ЩЕ СМАЖАТ ЛИЧНОТО В ИНТЕРНЕТ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1868

Posted by on ян. 4 2009. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23755 лв
 CHF =  1.68287 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19023 лв
100  RUB =  2.65888 лв
 USD =  1.68781 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.