ЕКО-АКЦИЯ НА ЛАЗАРОВ ДЕН

Акция за почистване на защитената местност „Устие на река Велека”  се проведе в събота, 16 април 2011, с участието на около 50 деца от Царево, ученици в СОУ „Никола Вапцаров”. Устието на Велека е едно от най-красивите и емблематични кътчета по Южното ни черноморско крайбрежие, останало сред малкото незастроени оазиси на дива природа. С ръкавици и чували децата почистваха пясъчната коса до устието, като по този начин се включиха в националната кампания „Да почистим България”. Акцията се организира от Българска Фондация Биоразнообразие в партньорство с Община Царево и Дирекцията на природен парк „Странджа”, като ангажимент за извозването на чувалите събрани отпадъци ще има кметството в село Синеморец.

След почистването децата научиха повече за Лазаров ден, като разбира се имаше и изненади – организаторите от БФБ са подготвиха викторина и забавни еко-игри. За най-активните имаше специални награди. Всички участници получиха магнити и стикери с редки странджански растения и животни.

Акцията е част от образователните дейности на БФБ в рамките на Проекта: „Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина”, който се реализира с подкрепата на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез финансовия механизъм на EИП.

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3831

Posted by on апр. 15 2011. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.