ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА

Когато сте прочели заглавието, сигурно сте се зачудили какво общо има любовта с лингвистиката? Но всъщност те много си приличат. Представете си, че срещате човек от друга държава, чийто език не говорите. Ще изпаднете в неприятна ситуация поради затрудненото общуване помежду ви. Все пак ако искаме да комуникираме успешно с хора от друга култура, трябва да научим езика им. Същото е и с любовта – защото всеки един от нас притежава свой „емоционален” език, който ни кара да се чувстваме обичани. Това е нашият първичен любовен език и е много важно да можем да го владеем – чрез него се събужда желанието за взаимност, осъществява се по-силна емоционална връзка, заздравява се чувството за сигурност.

Затова не бива да забравяме, че любовта се изразява не само с думи, но и с жестове, а ако чувствата ни са искрени, няма как да ни е неприятно да зарадваме любимото същество с някои откровен комплимент например. В крайна сметка всички обичаме да ни хвалят и обикновено откликваме с взаимност към човека, отправил ни думи, които ни насърчават и повдигат самочувствието ни. Освен това не пропускайте да се извините, ако някога сте нагрубили своята половинка и забравете за миналите грешки. И разбира се, в разговорите си с други хора, споменавайте за любимия човек с добро, независимо дали той присъства или не.

За да накарате половинката си да се чувства добре с вас, е нужно да и показвате, че е ценена и обичана като и отделяте време и внимание да общувате с нея. Тук важен момент, на който трябва да се обърне внимание, е поддържането на зрителен контакт. Научете се да бъдете добър слушател и събеседник, но на свой ред също споделяйте мислите, чувствата и притесненията си. Включете се в заниманията на партньора си (спорт, изкуство, готвене и т.н.), независимо дали смятате, че ще ви е скучно – може пък накрая да останете приятно изненадани от пълноценното време, което сте отделили един на друг и да ви се прииска да го правите по-често.

Има хора, за които получаването на подаръци също е много специален жест. За тях това не е просто материална вещ, а знак, че някой е мислил за тях и чрез подаръка им показва своята загриженост. Затова следващият път не се чудете в магазина кой скъп парфюм да изберете – нещо малко, но от сърце, би свършило по-добра работа.

Не на последно място стои и физическото докосване, което обикновено изразява приемане, подкрепа и любов. Физическата близост има много форми и начини, но помнете, че в трудни моменти, дори една прегръдка може да каже много без думи.

 По какъвто и начин да изберем да изразим чувствата си, трябва да го правим доброволно, а не по задължение, за да можем да изпитаме истинското удоволствие от това да обичаш и да бъдеш обичан.

 


 

ПОСЛЕДНИТЕ 5:

 

СЕКСУАЛНОСТТА НА ЖЕНАТА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

 

СУЕТНИ ЛИ СА ЖЕНИТЕ?

 

Флирт, среща, сериозна връзка… готови ли сте?

 

ОБВЪРЗАНА ИЛИ НЕ?

 

САМОТАТА….

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1341

Posted by on авг. 13 2008. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.