ЕДИН НАРОД…ЕДНА МЕЧТА….ЕДНА НАДЕЖДА!

Какво всъщност обединява хората, които живеят в една държава – oбщи мечти, надежди, ценности? Тук е моментът да разгледаме нашата същност и колко от тези думички използваме в ежедневието. Всички медии пишат за политическите промени, управниците говорят едни и същи неща, а нашата държава малко по малко се превръща в сметище за емоционални боклуци.
Без да звучи драматично с всеки изминал ден ние затъваме, губим представа за време, пространство и чисто човешки качества. Може би не е момента да търсим виновни, но не е и редно да вървим напред като деградираме по този начин. Ние се превърнахме в лицемери. Не е ли лицемерие, че се сещаме за Великите българи само на националният ни празник, че опустошаваме паметниците им и продаваме бюстовете им на вторични суровини? Не е ли обидно, че опустошаваме всичко по пътя си, като рушим нещо правено, повече от 1300 години.

Прогонихме интелигентните и образовани хора, забравяме училищата и детските градини, малко по малко убиваме всяка капка човечност, всеки белег на гордост и просперитет. Може би няма смисъл да ги пиша тези неща, всички ги знаем, чували сме ги хиляди пъти.
Живеем в реалност, която сами си създадохме – груба, жестока. Обвиняваме всеки но не и себе си – но да не забравяме че политическия елит винаги е облика на един народ !
Не е редно да се разграничаваме от тях, лицемерно е. Ние си приличаме заложено ни е -всяка коалиция която дойде на власт прави едни и същи грешки, а уж имат различни идеологии!
Истината?  Ах, истината е толкова „красива“, но облечена ужасно, оставена  на заден план, скрита зад нашия страх и невежество! Ние носим отговорност за действията си, ние трябва да погледнем истината в очите. Трябва да се сетим, че има път напред, че още сме народ, че има какво да ни обединява.
Тогава страхът и невежество ще се оттеглят, а на тяхно място ще излезе истината, но не в дрипи, а облечена в красив български трибагреник.
 
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

ТЪРГОВИЯТА НА ГЛАСОВЕ – ВИД НАЦИОНАЛЕН СПОРТ

ЗАВЪРШИ ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ НА НЕСЪСТОЯЛИЯ СЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЕБАТ

ПРЕЗ ВТОРАТА СЕДМИЦА НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ СТАНА СЪВСЕМ ВЯЛА

ИЗМИНА ЕДНА СКУЧНА СЕДМИЦА ОТ ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ОТВАРЯЙТЕ СИ ОЧИТЕ ЗА КОГО ГЛАСУВАТЕ

БОЯН РАСАТЕ: БЪЛГАРИЯ ДНЕС СЕ НАМИРА В ПЛАЧЕВНО СЪСТОЯНИЕ

НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ

ОНБ СЕ РАЗГНЕВИ НА КОМИСИЯТА ПО ТРАНСПОРТ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2362

Posted by on юли 6 2009. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24615 лв
 CHF =  1.70057 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23031 лв
100  RUB =  2.65 лв
 USD =  1.69571 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.