Евтин популизъм или безмозъчност

Идват 4 почивни дни. В петък следобяд колоните с коли ще се започнат на пъплят към изходите на София. Ще се образуват задръствания и към 10 – 11 часа в събота столичният град ще опустее. Време идеално Общината да свърши някоя и друга работа. Само че тъпотата няма край.

Столична община и кметът решиха посред бял ден да мият столицата. Блокираха улица, изповдигаха с паяци коли и така блокираха движението, че от точка А до точка Б в София се стигаше за часове. Да не говорим за изхабените нерви, загубеното икономическо време, вредните газове и камарата отишли съединители. Общината е велика – тя не може да чисти през нощта например или през почивните дни. Седнали са – мързи ги през другото време – когато е удобно на всички. Но не само това е причината. Нека столичани видят, че нещо се прави. Ще псуват, ще се изнервят и после ще се приберат вкъщи, ще починат и ще им мине. После ще си спомнят как кметът е вършил работа. Е някои може и да забравят, може да се размие яда и умората на село през почивните дни, но мислещите няма. Те ще си дадат сметка, че с популизъм работа не се върши. С евтин популизъм, още повече. Все повече политиката ще е ясни приоритети и смисленото им изпълнение. Лозунгарите са си лозунгари, но работа не вършат. Вижте сами!

ПОСЛЕДНИТЕ 5:

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=51

Posted by on апр. 26 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.