ЕВРОПЕЙСКИЯ БИГ БРАДЪР ИСКА ДА ВИ НАБЛЮДАВА ОЩЕ ПО-ОТБЛИЗО

Широко разпространяваната Стокхолмска програма на Европейския съюз може да нанесе още поражения на личната неприкосновеност, препупреждават от  Пиратската партия.

 

Европейските министри се събират в Стокхолм тази седмица, за да продължат работата си върху т.нар. Стокхолмска програма, която е 5 годишен план и която по мнението на своите автори ще улесни залавянето на престъпниците и ще направи живота на европейците по-сигурен. Независимо от красивите думи на политиците относно достойнствата на програмата, тя крие много опасности за личните свободи, правото на личен живот и индивидуалните права на гражданите. Приказките за борба с тероризма и организираната престъпност вече не звучат сериозно. Вече има обществена представа, че  заявените намерения са всичко друго, но не и добронамерени.
Наред с мерките за извеждане от съюза на нелегалните емигранти и затягане на граничния контрол се предвиждат и такива, които са заплаха за европейците.
Авторите обсъждат и необходимостта от „засилване на съвместната работа между полицията и разузнавателни служби” из цяла Европа, което означава, че за дребно местно нарушение  в Габрово, можеш да попаднеш на службата за борба с тероризма в Лисабон. Това означава и че разузнавателните служби ще обменят информация за навиците ви, банковите ви сметки, местата, които посещавате в интернет, телефонни разпечатки, фирмени документи, точно местонахождение чрез следене на мобилния телефон…

От Пиратската партия излязоха с позиция, че все още не е късно за европейците да надигнат гласа си и да спрат приемането на програмата.  Първото планирано мероприятие е демонстрация по улиците на Стокхолм, докато трае обсъждането. Идеята е да се спре процеса, който трябва да финишира през декември с окончателното приемане на програмата на срещата на ЕС. 

В позицията на Андресон, който е съвтник на депутата на Пиратската партия в Европарламента се казва: „Това ще е една дълга и трудна есен за нашите лични свободи. Демонстрирайте, протестирайте, блогвайте, пишете и покажете на всички в Европа, че личното е важно за всеки индивид в 27-те страни на ЕС”.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ТИГРОВИ КОМАРИ НАПАДНАХА ФРАНЦИЯ

ИДВА НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ

ДА АМА НЕ. ТУКА Е БЪЛГАРИЯ !

ИЛИЯНА ЙОТОВА: ДО 2 г. СЪСЕДИТЕ В ЕДИН БЛОК ЩЕ МОГАТ ДА ПОЛУЧАВАТ ТОК ОТ РАЗЛИЧНИ ДРУЖЕСТВА

ДОБРОВОЛНАТА СТЕРИЛИЗАЦИЯ НА МЪЖЕ ПРОЦЪФТЯВА В КРИЗАТА

ПРИЗРАК БРОДИ ИЗ ЕВРОПА

ПОВЕЧЕ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ШВЕЙЦАРИЯ ДО 2010 ГОДИНА

ГОЛЯМОТО ЕЗЕРНО-МОРСКО ЧУДОВИЩЕ В ШВЕЦИЯ

ШВЕДСКИ ГРАД ОБМИСЛЯ ТОТАЛНА ЗАБРАНА НА КОЛИ В ЦЕНТЪРА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2386

Posted by on юли 16 2009. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.