ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИБЕРАЛИ БИЯТ НАЙ-ДОБРЕ

bit atentatorПолитическите атентати не са нещо необичайно в историята. В европейската история, дори съвременна, са често срещано явление. Спомнете си Улоф Палме, Пим Форетейн и много други. В този смисъл случката с газовия пистолет, насочен към лидера на ДПС – Ахмед Доган не е грандиозен прецедент.

Прецедентът е в реакцията на пазвантите и залата след пишман атентата, станал пред очите на президентът на либералния интернационал и шефа на групата им в Европарламента. Просташки побой от кръчмарски тип на турски език, пред очите на милиони зрителите, който се завъртя и в международния обмен. Ритането, скачането по главата и лавината от юмруци едва ли са либерална ценност. А последвалото сваляне на гащи на атентатора вероятно е някакво далечно ехо от специфична вътрешнопартийна норма с ориенталски привкус. Културните модели се разкриха по ужасяващ и ретрограден начин. НСО няма какво да коментираме, това си е ангажимент на управляващите.

Кризисните моменти най-добре разкриват човека. Режисиран или не, кризисният момент за ДПС показа, че партията няма нищо общо, поне културно, с европейските ценности или автентичния либерализъм. Ориенталщината изби по челото на ДПС пред погледа на цялото общество. Сигурен съм, че няма друга европейска страна, в която при такава ситуация да станем свидетели на подобна простащина и кърваво насилие.

Европейските либерали, с цялостната им политика и ценности (основно бичът на мултикултурализма, дискриминациоността, правата на малцинствата),  отдавна са проблем за европейското развитие. Приемането на всякакви партии, само и само, за да носят евродепутати и депутатски места, и оказването на подкрепа за тях е просмукано от пресметливост и фанатично лицемерие. Затова днес либерализмът се превърна в мръсна дума, не само у нас, но и навсякъде по Стария континент. Етикетът не прави съдържанието.

Автор: Калоян Методиев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6009

Posted by on ян. 19 2013. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 коментара for “ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИБЕРАЛИ БИЯТ НАЙ-ДОБРЕ”

  1. superb

    Това бе форма за официално героизиране на напускащия Доган. Селска вечеринка от актьори аматьори.За каква либерална партия става въпрос, какви либерални ценности изповядва този електорат? Това ще доведе до втвърдяване на електората на ДПС, но наред с това ще се повиши активността на изборите в сравнение с последните. Надявам се. а колкото до отзвукът в Европа-ще бъде ден до пладне, а и те си имат имигранти от този формат и знаят за какво става дума.

    • омерзен

      Отдавна трябваше да забранят тази псевдопартия. Сега перфидният, интелигентен ченгеджия Местан /гнуся се дори от произнасянето на името му/ ще се опита да опакова в европейска опаковка манафската ориенталщина на туморното образование в българския политически живот наречено ДПС. Гадните, лицемерни „либерали“, които се опитват /и успяват за жалост!/ за подменят „циганин“ и „негър“ в литературните произведения на класиците съвсем спокойно ще наложат на дупедавците от ГЕРБ вредната и пагубна за българщината политика на обезбългаряване и въвеждане на „мултинационална“ България… Време е да вземем автоматите с много патрони и да изметем мръсниците от лицето на този свят… Нека помогнем на Бог да ги прибере и да ги поправи. Защото са дефектни…

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.