ЕВРОПЕИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ – ОСНОВНА ЦЕЛ НА ПП „ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ”

Втората си национална конференция проведе партия „Общество за Нова България" на 27 март в зала 3 на хотел „Рига” в Русе. На официалната среща присъстваха делегати от цялата страна, а гост на конференцията бе председателят на АРГО -Даниел Панчев.

За лидер на ОНБ единодушно беше преизбран Калоян Методиев, а негови заместници през новия мандат ще са отново Любомир Вълков и Станчо Тотов. По време на заседанието беше направен отчет за работата на Председателския и Контролния съвет за мандат 2007-2010. Заместник председателят Станчо Тотов представи разширяващото се интернет присъствие на партията, а Любомир Вълков коалиционните отношения и връзки с различни неправителствени организации. Организационният секретар направи анализ на структурното състояние на организацията, членския състав и отчетността пред Сметната палата през изминалия период.

На форума бяха очертани и насоките за развитие на организацията през мандат 2010-2013. Една от основните теми ще е развиване на политическата програма на партията с поставяне акцент върху теми като екология и социална политика, които бяха отчетени като недостатъчно застъпени в политическата дейност на ОНБ до този момент. Основен приоритет през настоящата и следващата година е подготовката за участие в местни избори 2011. Партията ще продължи да инвестира в обучението и подготовката на своите кадри в политически аспект, стана ясно още на срещата. Освен това ОНБ ще търси диалог с формации със сходни виждания с които да работи за реализирането на основната цел на партията – eвропеизацията на страната.

По време на конференцията лидерът Калоян Методиев заяви, че EВРОПЕИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ МИНАВА ПРЕЗ ПОЛИТИЧЕСКАТА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ПОСТПРЕХОДНОТО ПОКОЛЕНИЕ НА СТРАНАТА. Методиев определи този процес като сблъсък между две визии за развитието на обществото – европейската и ориенталската. Основната битка, според думите му, ще е с манталитета, който съществува днес. Председателят завърши изказването си като се обърна към делегатите с думите: „Ако работим всеотдайно и екипно ще намерим пътя. Но без саможертва няма победа."
 
www.onb.bg 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

БАШ ПРОВАЛЕНИТЕ ЧИНОВНИЦИ С ДВОЙНИ ЗАПЛАТИ

АНКЕТА ПО ПОВОД ОЧАКВАНЕТО ВДИГАНЕ НА ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ

ОНБ СКОЧИ СРЕЩУ ПО-ВИСОКИТЕ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ

ОТ КЪДЕ ТРЪГВА 8 МАРТ?

НАЧЕЛО НА ГЕРМАНСКИЯ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД ЗАСТАНА
НАЙ-МЛАДИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ В ИСТОРИЯТА МУ

ПРОФ. ЦАЧЕВСКИ: ЕВРОПЕИЗАЦИЯТА НА БАЛКАНИТЕ НЕ Е ЗАВЪРШИЛА

ДМИТРИЙ ЗАБОРИН: УКРАЙНА ЩЕ БЪДЕ ИЗЛЕКУВАНА, АКО ВЪВ
ВЛАСТТА ВЛЯЗАТ МОЩНО ЛЕВИТЕ СИЛИ

ОНБ СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОМОЩ ЗА ХАИТИ

ЛЪЧЕЗАР ТОШЕВ: ДА НЕ СЕ БЪРЗА С ОСВОБОЖДАВАНЕ В ОКОЛНАТА
СРЕДА НА ГЕННО МОДИФИЦИРАНИ ОРГАНИЗМИ

Д-Р ТОТКО НАЙДЕНОВ: ОТДАВНА СМЕ НА ПАЗАРНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,
НО НА ЧЕРНИЯ ПАЗАР

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3077

Posted by on мар. 29 2010. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23646 лв
 CHF =  1.68128 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18663 лв
100  RUB =  2.64111 лв
 USD =  1.67595 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.