Д-Р ГРИГОР МАЛЕВ: В СЕГАШНОТО УПРАВЛЯВАЩО МНОЗИНСТВО ИМА ХОРА С ПРОИЗХОД ОТ ДС И МИЛИЦИЯТА

Григор Малев е роден през 1957 г. в Пловдив. Завършва медицина в родния си град. Магистър по управление в здравеопазването. Депутат в 37 НС. В периода 1993 -95 е председател на СДС – Пловдив. Председател на сдружение „Коалиция съюз на демократичните сили”. В момента е лекар в I AГ болница в София.
 

Господин Малев, какви са политическите реалности в момента?
Наблюдава се една активност от всички страни на т.н. многопартиен комунизъм или еднополюсен плурализъм. Защо стигам до такъв извод?  Абсолютно е доказано, че ръководствата на всички партии, които участват в управлението на държавата и парламента, произхождат от майката БКП. И в момента с оглед намаляване на баницата и желанието за притежаване на властта, има тежък сблъсък  между отделните кръгове на ченгетата, организираната престъпност и големите комунистически родове. Всичко това обрича системата – организираната престъпност беше създадена от висши комунистически функционери и ченгета, и продължена от хора като Иван Костов и Симеон Сакскобурготски, и доразвита от тройната коалиция. По телевизията  Кольо Парамов обвини директно Иван Костов, че заедно са обучавани в Украйна. В този контекст Парамов му каза “Аз съм ченге, а ти какъв си?”. Това е абсолютно дискредитиране на фалшивото дясно.
Симеон Сакскобурготски с ореола на монарха изгнаник и демократ е известен в аналите на КГБ като „ кадет Рилски”. Да не говорим за Доган, Жорж Ганчев, Каракачанов,Волен Сидеров, Георги Първанов като „агент Гоце” и много други участващи  и  участвали във властта. И в сегашното управляващо мнозинство също има хора с произход от ДС и милицията, както и участие на хора от различни кръгове „Капитал”, „Монтерей” и някои знакови комунистически родове, с което, според мен, се изчерпва моделът на т.н. еднополюсен плурализъм. Така че периодът на 20-те години не може да бъде наречен преход, а период на трансформация на комунизма. Защото липсва средна класа,реална пазарна икономика, независими медии,като политическата и икономическа власт са в ръцете на бившите комунисти.
Комунизмът е строй свързан с унищожение на човешки съдби. Само в България за няколко години са избити 200 000 души, цветът на нацията. Най-важното за този нечовешки строй е, че той е насочвал агресията си срещу собствените си народи. Такива хора нямат право да определят развитието на собствения си народ.

Каква ще е съдбата, според Вас, на този полюсен плурализъм или както уточнихте многопартиен комунизъм?
Като изключение от това правило до 1997 г. беше СДС, но не като ръководство, а като чист членски състав. За него гласуваха над 2 милиона искрено вярващи в западната демокрация и нейните ценности. За съжаление именно тези 42% от българския народ никога от 1989 г.не са имали своето политическо представителство. Това е излъганата маса българи и от тук ще възникне истинската алтернатива на цялата политическа система, която е в момента. Днешната ни политическа  класа е класата на трансформирания комунизъм, която освен политическата, превзе и икономическата власт.
Българите ясно осъзнаваме вече, че така не може. Трябва да бъде създадена реална средна класа, развит малък и среден бизнес, които са гръбнакът на демокрацията. Този голям процент български избиратели, които никога не са били представени политически, ще създадат много скоро своята политическа формация, с ясно убеждение за участие във властта, за да гарантират демократичното развитие на България и уважението на Европа и САЩ към държавата ни.

По-точно кои са хората, които ще сторят това?
Това са хората, които инициират нещата отдолу, хора, които никога не са участвали в икономическите и политически каламбури на политическата класа до сега, но са участвали през всичките 20 г. в политиката като демократи и са  статистическа извадка от демократичната общност на българския народ / лъганите и мамени хора в последните 20 г./. Време е тези 42% българи да вземат нещата в ръцете си,за да се гарантира по-добър живот, да смачкат налаганият социален и здравен геноцид, да се осигури добро образование на децата  и перспектива на развитието им.

В контекста на казаното до тук, къде ще е мястото на ГЕРБ?
Времето ще покаже. Всичко зависи от политическото им поведение. А всички малки партии, които съществуват на вита- минимум, ще отмрат. Съзнаваме, че сега техният живот се поддържа изкуствено от създателите им. Ясно трябва да се разбере, че до сега дясното пространство е било виртуално и е време за истинска демократична /дясна/ алтернатива на трансформиралата се БКП. Само тогава, след идеологически и политически сблъсък ще може да възникне реална демокрация, като съм абсолютно убеден, че битката ще бъде в полза на западните ценности – реална пазарна икономика, добро здравеопазване, висока социална ангажираност, добро образование за децата на средната класа, от която да могат да бъдат създавани водещи български политици и да се прекъсне хегемонията на бившите комунисти, ченгета и техните родственици. В противен случай се превръщаме в един народ обречен на бедност, липса на демокрация и тежка емиграция, т.е.обезлюдяване на държавата. Но аз вярвам, че тогава, когато българите сме най- смачкани, както сега, винаги се е намирала сила, която е възраждала нацията.

Господин Малев, като лекар как приехте идеята за увеличаване здравните вноски с  2 %?
Не я приех. Добре, че остана само идея, защото щеше да създаде още повече проблеми в здравеопазването и щеше да доведе до влошаване на здравното обслужване. Най-вероятно щяха да загубят работата си 10-15 000 души, заради така наречената осигуровъчна тежест, която вероятно трябваше да поемат работодателите. Съкратените и безработни българи нямаше да са в състояние да плащат за здравно осигуряване. От тук събираемостта на Здравната каса щеше да падне много, което ще доведе до по-лошо медицинско обслужване, висока смъртност и стотици хиляди хронично болни, унищожаване на икономическия просперитет, защото капиталът на държавата са хората.
Двата процента  допълнително за здравеопазване не са приложими у нас, тъй като се наблюдава много тежка финансова, а не икономическа криза. Икономиката в голямата си част е сива и не се поддава на факторите, довели реалните икономики в криза. У нас, сивият сектор е вложил откраднатите пари в акции, хартийки, недвижима собственост навън, охолен и бурен живот на гърба на народа, в резултат на което се загубиха милиони евро, а други милиони се съхраняват в офшорки и българският национален бизнес няма никакво намерение да инвестира в името на по-добър живот за обикновения човек.

Какво мислите за нашумялата тема – импийчмънт на президента?
В превод думата не означава нищо, става дума за отнемане правомощията на държавния глава. Поводът е изключително смешен и прилича на петльов бой, затова кой е по-голям в кокошарника. Иначе има много сериозни и реални поводи за отстраняването на агент Гоце. Първо, че е бил доносник на ДС и по-късно – агент. Второ – дискредитиране на България  с дружбата си с Милошевич и Садам Хюсеин, извършената далавера “храни срещу петрол”, национално предателство по отношение големи енергийни проекти.
Когато говорим за отнемане правомощията  на Георги Първанов, трябва да се иска и отзоваването от Народното събрание на лицето Иван Йорданов Костов, който не може да обясни и не е обяснил и до сега, защо при приватизация на държавна собственост за 30 млрд, в хазната влизат само 3 млрд., защо бяха продадени възлови икономически и енергийни отрасли на Русия, която е реален противник на НАТО и ЕС, и дестабилизира енергийната сигурност на ЕС. И не на последно място за това, че е обучаван и служил на чужди разузнавания.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3050

Posted by on мар. 17 2010. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.