ДЪРЖАВНИТЕ ГРАНИЦИ СА СТАНАЛИ ЛИНИИ НА КАРТАТА МАРКИРАЩИ НЕЩО КАТО РАЗГРАДЕН ДВОР

Подобно заглавие изглежда малко пресилено. Изглежда, но някои факти усилено навеждат на подобни мисли. Граничните полиции в най-северозападната точка на България – Видин задържат на 1 декември 2011 година 5-има иракчани с фалшиви документи (на холандски граждани).  Микробусът в който се возят се управлява от техен сънародник с редовни холандски документи. Дотук само похвали. Но историята започва да намирисва след като се оказва, че въпросните герои са задържани от граничните власти на 16 септември на българо-турската граница. Веднага при задържането през есента всички поискали статут на бежанци.
Какво са правили от 16 септември до 1 декември тия млади, здрави и прави мъже? Как са си набавили фалшиви документи? Как се разкарват необезпокоявани из цяла България повече от 2 месеца със статута си на бежанци? Явно има мрежи от емигранти, които се занимават с престъпна дейност и оперират на територията на България, подкрепяни от местни престъпни групи или корумпирани чиновници.  Българо-турската граница отдавне прилича на френско сирене. За съжаление миризмата му вече се разпростира над цялата страна.
Правителството на ГЕРБ дойде с голямата кошница и с една основна претенция. Голямата претенция, че партията на полицаите може да въведе ред (нормален, правов, балансиран) и да се пребори с престъпността. За съжаление днес тя се изпарява със скоростта на летен дъжд върху нажежен асфалт. От побоищата из училищата, през разбитите домове, до запалени коли изниква усещането, че уличната престъпност се завръща в ролята си на социален господар. А сега и вълни нелегални емигранти, които са вече тук. Още не се виждат, но са наоколо. Проникват бързо и методично.
Реформи се правят през първата година на мандата. ГЕРБ закъсня. Нека в оставащото им време се концентрират върху това, което се предполага, че могат да правят – да укрепят границите, да спрат кражбите на коли, да се приберат бандите, които крадат по домовете, джебчиите, да филтрират достъпа от и към гетата. С икономическото си положение очевидно хората ще се оправят сам сами.

 На снимката: оградата на мексикано-американската граница изградена от правителството на САЩ


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

НАУКА В БЪЛГАРИЯ – ДА, НО МОДЕРНА, ЕВРОПЕЙСКАдоц. Любима Йорданова

БАН – ВМЕСТО ПРОТЕСТИ, УЧЕНЕ И УЧАСТИЕ В ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТИ – доц. Любима Йорданова

СТАНЧО ТОТОВ: ЗА РОДИТЕЛИТЕ НАЙ-ПРОБЛЕМЕН Е СБЛЪСЪКЪТ СЪС ЗДРАВНАТА СИСТЕМА

МАРИ ЛЬО ПЕН: АМЕРИКАНСКИЯТ МОДЕЛ Е НЕПРИЛОЖИМ ВЪВ ФРАНЦИЯ

МИХАИЛ ГРУЕВ: В СЪРЦЕВИНАТА НА СОЦНОСТАЛГИЯТА ОСТАВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЖИВКОВ

ЗА ИНСТРУКЦИИТЕ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА „АЛ КАЙДА”Дмитрий А. НЕЧИТАЙЛО
  

ОТВОРЕНО ПИСМО ПО ПОВОД АКТИВИЗИРАНЕТО НА ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ТОДОР ЖИВКОВ

ПРОФ. ГАРАБЕД МИНАСЯН: ГЪРЦИЯ ЗЛОУПОТРЕБИ С ДОВЕРИЕТО НА ЕС

ПОСЛЕДНИТЕ ДИНОЗАВРИ – Калоян МЕТОДИЕВ

ДВЕ ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ПП ГЕРБ – доц. Любима Йорданова

СЕРГЕЙ АЛЕКСАНДРОВ: ПРИВЛЕЧЕН СЪМ ОТ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ

ИЦО ПЕТРОФФ: ВЪЗРАСТНИТЕ ИЗНЕМОГВАТ, МЛАДИТЕ НЯМАТ РАБОТА

ПУТИН В РОЛЯТА НА ЦАР МИДАС

ШИЯМ САРАН: МАТЕРИАЛИТЕ ОТ УИКИЛИЙКС СА НЕПЪЛНИ, СЕЛЕКТИРАНИ, А ЧЕСТО И ПОДВЕЖДАЩИ

ПОЛ КРЕЙГ РОБЪРТС: КАКВО ПРАВИ НАТО В ЕДНА ВОЙНА В АФРИКА?

ПРОГРАМА НА ПАРТИЯТА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА И РАЗВИТИЕТО: ВЪНШНА ПОЛИТИКА НА ТУРЦИЯ ДО 2023

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4171

Posted by on дек. 1 2011. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.