ДЪРЖАВИТЕ В ДЪРЖАВАТА – СЛУЧАЯТ НЕСЕБЪР

NesebarСкандалният случай със застрояването на дюните край Несебър може да изиграе ролята на голям обществен ретранслатор, подобно на случая с „Венета Марковска“. От кадрилите около Конституционния съд обществото и медиите стигнаха до извода, че съдебната система е прогнила и се нуждае от прочистване.

От случая „Несебър“ стана ясно, че нещата си вървят като при Тройната коалиция. Но по-интересното в него е самият Несебър и сателитното му нещо наречено Слънчев бряг. Отдавна това бивше китно място е наричано „държава в държавата“. Всяка власт отказва да признае, че черноморската община функционира по свои закони, със собствен финансов цикъл, със собствен свят, с особено самочувствие. Вероятно това произтича не само от скандала с отнемането на статута му от ЮНЕСКО, нито от безобразната екология при която цялата канализация прелива в морето, нито от алкохолната сателитна слънчево-брегова дупка, която пълни криминалните хроники, нито от  необичайно честите брутални убийства на общински съветници в града,  нито от факта, че в него няма политически партии, които да функционират на други места в страната или ако ги има са придобили партийната абревиатура по време на национални избори.

Мълвата отдавна говори за мрачната обвързаност между местна власт и престъпни групировки, които са се завързали в злокобен възел в апетитното градче. Ако наистина е така – възелът трябва да бъде разсечен. Но не на дребни възелчета, а на прах. За да има държава тя трябва да контролира територията си. За съжаление не е ясно доколко държавата ни контролира анклави като Несебър, Сърница, Созопол, Рибново… Или пък дали последните разкрития не показват, че именно държавата участва в собственото си разграбване и унищожение. Което буди недоумение.

Автор: Калоян Методиев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=5883

Posted by on ян. 4 2013. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.