ДУШ И БЯЛ ЧАРШАФ ЗА ЗАТВОРНИЦИТЕ. А МЕЛБА НА ПЛАЖА?!

От доста време в България се говори за по-строги закони. Не като тези на хан Крум, но все пак по-строги, които се предполага, че ще се нарушават по-трудно. Няма да даваме примери с европейски страни, където направо ги тресе страх от солените глоби. И това не е решение.В случая става въпрос за новия Закон за изпълнение на наказанията, който щял да е по-либерален към затворниците.

На всички тях трябвало да им се осигурява баня всеки ден, гласят поправките в проекта. Бельото и чаршафите на осъдените също трябвало да са чисти и за целта да се сменят поне веднъж на 7 дни. Примерните щели да имат повече отпуски и награди…

Разбира се, желателно е това да става със знанието на шефа на затвора. А не както наскоро, докато Митьо Очите бил забелязан да плакне очи и закача сервитьорки на плажа, както и да похапва мелба, шефът на зандана да не знае къде е подопечният му затворник.

Започва да се прокрадва съмнението, че заради делата, които са още в прокуратурата, родните избраници гледат да си осугурят по-леки условия, ако попаднат случайно и те там. Въпреки че и сега не е тежко, като се проследят примерите от практиката.


 

ПОСЛЕДНИТЕ 5:

 

КОЙ ВИ ПЛАЩА МАСРАФА

 

СЕГА НАКЪДЕ

 

/НЕ/МОРАЛ

 

ПЪРВАНОВ ОСВЕН НАГЪЛ СТАВА И ОПАСЕН

 

ЗА КАКВО СА НУЖНИ КАМЕРИТЕ ?

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1350

Posted by on авг. 14 2008. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.