ДО ФРАНЦИЯ И НАЗАД

Разрушаването на циганските катуни и екстрадирането на нашенските и румънските роми  от Франция разбуни медиите из цяла Европа. Голяма част от западноевропейските политици се обявиха против репатрацята им.

 Говори се, че по този начин се нарушават правата за свободно движение на граждани на страни- членки на Европейския съюз. От други страна стои френският президент – Никола Саркози,  който, опитвайки се да възвърне позагубения си авторитет подема акцията по извозването. Странна работа. Ние се мръщим, румънците даже повече и от нас.  А има ли за какво? Не било хуманно, нямали право и т.н. Честно да си призная, да ти дадат 300 евро и още 100 за детето, да те качат на самолет и да те пратят в родината, хич не ми се струва като нарушаване на нечии права. И още нещо. С какво се издържат тези иначе толкова симпатични хора?  Мисля, че на всички ни е ясно. Безработен български гражданин във Франция има право на 3-месечен престой, по време на който трябва да си намери работа, която му осигурява „titre de séjour” документ, който легализира пребиваването му за по-дълъг период.  Липсата на този документ прави престоя на безработния български гражданин незаконен след изтичането на трите месеца.

Следователно, екстрадирането на ромите на практика представлява прилагане на закона. Всичко друго е емоция…


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ЗАЩО НАЗНАЧИХА КОМЕДИАНТА ШКУМБАТА ЗА КОНСУЛ В САЩ?

ПРОФ. КРЪСТЬО ПЕТКОВ: РАБОТАТА ОТИВА НА ЗЛЕ

ЛИЛИ БОЯНОВА: ТЪРГОВИЩЕ СЕ ОБЕЗЛЮДЯВА

ЦЕНАТА НА РОДИТЕЛСТВОТО Е НАРАСТНАЛА РЯЗКО – ДОКЛАД ОТ ШВЕЦИЯ

ГАБРОВСКИТЕ ИЗБОРИ КАТО ЛАКМУС

ЖИВКО ТОДОРОВ: ИМА НЕОБХОДИМОСТ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ ПОЛИТИЦИ

БЪЛГАРИЯ АКТИВИЗИРА БАЛКАНСКАТА СИ ПОЛИТИКА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3347

Posted by on авг. 30 2010. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.